Ένα παράξενο πλάσμα, που θυμίζει εγκέφαλο, ξεβράστηκε σε παραλία της Νότιας Καρολίνας.
Η φωτογραφία με το ροζ αντικείμενο που προκάλεσε αρκετά ερωτηματικά, όμως παρά τα σενάρια για εξωγήινους υπήρξαν και σοβαρές εξηγήσεις.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα χιτωνοφόρο, γνωστό κι ως ουροχορδωτά, το οποίο ανήκει είναι υποσυνομοταξία θαλάσσιων ζώων που εντάσσεται στην συνομοταξία των χορδωτών.
Κάποια χιτωνοφόρα ζουν ως μονήρη, ενώ άλλα αναπτύσσονται σε αποικίες, με κάθε μονάδα να είναι γνωστή ως ζωΐδιο. Είναι διηθηματοφάγα, δηλαδή τρέφονται διηθώντας το νερό μέσω του σακκοειδούς σώματός τους, το οποίο φέρει δύο ανοίγματα, τα σιφώνια, μέσω των οποίων εισέρχεται και εξέρχεται το νερό. Τα περισσότερα ζουν προσκολλημένα στον πυθμένα, σε βράχια ή άλλες σκληρές επιφάνειες. Άλλα, κολυμπούν στην πελαγική ζώνη όταν ενηλικιωθούν.
Παρά την απλή εμφάνισή τους και την πολύ διαφορετική ενήλικη μορφή, η στενή τους συγγένεια με τα σπονδυλωτά είναι εμφανής κατά τη διάρκεια του σταδίου της προνύμφης, όπου είναι κινητά. Οι προνύμφες μοιάζουν με γυρίνους και έχουν νωτοχορδή. Το όνομα χιτωνοφόρα προέρχεται από το ιδιαίτερο εξωτερικό τους κάλυμμα ή «χιτώνα» ο οποίος αποτελείται από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες και δρα ως εξωσκελετός. Τα παλαιότερα απολιθώματα που ανήκουν αναμφίβολα σε χιτωνοφόρο χρονολογούνται από την πρώιμη Κάμβρια περίοδο.
Υπάρχουν περίπου 2.150 είδη χιτωνοφόρων, με τα περισσότερα να απαντούν σε ρηχά νερά. Χωρίζονται σε 3 ομοταξίες (Ασκίδια, Θαλειοειδή και Κωπηλάτες), από τις οποίες η μεγαλύτερη είναι τα Ασκίδια. Λιγότερα από 100 είδη απαντώνται σε βάθος μεγαλύτερο των 200 μέτρων.
ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΞΙΝΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΛΗΤΑ, ΤΩΝ ΄΄ΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ΄΄ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΠΛΑΣΜΑ….
Έχει σχήμα καρδιάς!