Θανάσης Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας: “Δεν είμαι φορέας κορωνοϊού, είμαι υγιέστατος”

Κοινοποίηση:
tsakris

Από τον κύριο Αθανάσιο Τσακρή, γνωστό καθηγητή Μικροβιολογίας, λάβαμε στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο το πιο κάτω μήνυμα- επιστολή και τηρώντας τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, οφείλουμε να την δημοσιεύσουμε αυτούσια.

“Με έκπληξη είδα να αναδημοσιεύετε στην ιστοσελίδα σας δήθεν αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ότι ενδεχομένως είμαι φορέας του κορωνοϊού, στον οποίο εκτέθηκα στο δείπνο του πρύτανη Θάνου Δημόπουλου και της συζύγου της. Ούτε το ένα ισχύει, ούτε το άλλο. Δεν ήμουν καν καλεσμένος, άρα δεν παρευρέθηκα σε κανένα τέτοιο δείπνο, και σας διαβεβαιώ ότι είμαι υγιέστατος. Ζητώ την άμεση επανόρθωσή σας.

Επίσης, έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία. Δεν είναι στίγμα να είναι ένας συμπολίτης μας φορέας του κορωνοϊού ή να νοσήσει. Τέτοια δημοσιεύματα, ιδιαίτερα όταν εμπλέκουν επιστήμονες που είμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης απέναντι στον ιό και κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή να κολλήσουμε, μόνο αναστάτωση και ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στην κοινή γνώμη. Ειδικά σε ότι με αφορά μην ξεχνάτε ότι είμαι επιφορτισμένος με την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα κορωνοιού, όπως και άλλοι συνάδελφοι”.
Ευχαριστώ,
Θανάσης Τσακρής
Καθηγητής Μικροβιολογίας

Υποσημείωση makeleio.gr: Στη δημοσιογραφία, ειδικά στην έντυπη, υπάρχει ο δαίμων του τυπογραφείου. Στην διαδικτυακή ενημέρωση, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι ο “κορωνοϊός” της αναδημοσίευσης. Γι’ αυτό οφείλουμε να προσέχουμε όλοι και το ένα και το άλλο, ειδικά οι πιο νέοι συνάδελφοι. Το δημοσίευμά μας ήταν μεν αναδημοσίευση από άλλο site, όμως ήταν λάθος και τα λάθη πρέπει να τα παραδεχόμαστε.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: