Θανατηφόρο χτύπημα στη Δυτική Όχθη με στόχο ισραηλινούς στρατιώτες

Κοινοποίηση:
FILE PHOTO: Israeli soldiers operate in the Gaza Strip amid the ongoing conflict between Israel and the Palestinian Islamist group Hamas

Σήμερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ένας από τους στρατιώτες του έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο δράστης ήταν Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού, ο οποίος έριξε το όχημά του πάνω σε στρατιωτικές δυνάμεις που εκτελούσαν επιχειρησιακές δραστηριότητες στην περιοχή.

 

Ο στρατός επιβεβαίωσε την ταυτότητα του θύματος, αναφέροντας ότι πρόκειται για τον 24χρονο Γκέρι Γκιντεόν Χανγκάλ. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στον ισραηλινό οικισμό Μπινγιαμίν, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας βρίσκονταν σε επιχείρηση.

Σε προηγούμενη δήλωση, οι ισραηλινές αρχές ανέφεραν ότι ο δράστης της επίθεσης «εξουδετερώθηκε» κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Το γεγονός αυτό προσθέτει μια ακόμα διάσταση στην ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των στρατευμάτων και των πολιτών.

Ο Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού έριξε με φόρα το βυτιοφόρο του με καύσιμα σε στρατιωτικό φυλάκιο δίπλα σε στάση λεωφορείου στον κόμβο Givat Asaf.

Ο δράστης, ο 58χρονος Hayil Dhaifallah, από την Δυτική Όχθη, και συγκεκριμένη την πόλη Ραφάτ, πυροβολήθηκε από στρατεύματα του Ισραηλινού Στρατού και έναν ένοπλο πολίτη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response