H δεκαετία που διανύουμε είναι το μεταίχμιο της αλλαγής του τρόπου ζωής της Ανθρωπότητας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη αναλαμβάνει τα ηνία σε κάθε πτυχή της ζωής των ανθρώπων και φυσικά και στον Πόλεμο. Έρχονται οι Robot Wars.
Κράτη, ηγεμόνες και πολυεθνικές συμμαχίες θα πολεμούν ο ένας τον άλλον με ρομπότ και δίκτυα Τεχνητής Νοημοσύνης.
Η δεκαετία των ’30s θα βιώνει αυτή την πραγματικότητα καθώς θα έχει επικρατήσει παντού το δίκτυο 5G που θα έχει αλλάξει εντελώς τις ζωές μας.
Ένα σύστημα τεχνικής νοημοσύνης κατάφερε να κερδίσει κατά κράτος στον «αέρα» έναν πιλότο της USAF σε μία απεικόνιση αερομαχίας με μαχητικά F-16.
Το AlphaDogfight Trials του αμερικανικού Στρατού διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Προχωρημένων Ερευνών Άμυνας – ένα μυστικό τμήμα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ υπεύθυνο για την ανάπτυξη φουτουριστικών τεχνολογιών.
Το πιλοτικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, που αναπτύχθηκε από την Heron Systems, νίκησε όλους τους αντιπάλους του στο πεδίο της τεχνολογίας προτού φτάσει να ανταγωνιστεί με το έμψυχο δυναμικό της USAF. Εκεί, σε μία εικονική αερομαχία με τη χρήση κράνους VR, ο υπολογιστής κατάφερε να κερδίσει τον πιλότο σε 5 πιθανά σενάρια μάχης.
«Γίναμε μάρτυρες της ενηλικίωσης της τεχνητής νοημοσύνης» αναφέρει ο υπεύθυνος του προγράμματος AlphaDogfight Trials και συνεχίζει, «οι δοκιμές αυτές έχουν να κάνουν με την αύξηση της εμπιστοσύνης των στρατιωτικών τμημάτων στην τεχνολογία AI. Εάν τα συστήματα μας καταφέρουν να κερδίσουν τον σεβασμό ενός πιλότου F-16, θα έχουμε κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της αποτελεσματικής συνεργασίας ανθρώπων και μηχανών στον τομέα του πολέμου».
Πλέον περνάμε σε μια δυστοπική πραγματικότητα όπου οι άνθρωποι θα συμμετέχουν όλο και λιγότερο σε κάθε δραστηριότητα ακόμα και στις πολεμικές.
Στα μελλοντικά πεδία των μαχών οι συμμετέχοντες θα είναι πολύ λιγότεροι σε αριθμούς απ’ ότι σήμερα καθώς οι «πεζικάριοι» (foot soldiers) θα είναι ρομπότ ή ανδροειδή (ρομποτικά ανθρώπινα αντίγραφα), όπως ακριβώς στα comics επιστημονικής φαντασίας Judge Dredd και Rogue της 2000 ΑD.
Φυσικά τίθεται το ερώτημα, εάν στο μέλλον ένα δίκτυο Τεχνητής Νοημοσύνης θα μπορεί να ξεπεράσει τον προγραμματισμό του και να στραφεί εναντίον των δημιουργών του θεωρώντας τους ένα είδος «ιού» ή κάτι αναλώσιμο…
Τον Μυλωνάκη ας πούμε;
Εικονική αερομαχία,πλήρως ψηφιακή. Σε πραγματική αερομαχία τι θα γίνει;
” Εάν τα συστήματα μας καταφέρουν να κερδίσουν τον σεβασμό ενός πιλότου F-16, θα έχουμε κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη της αποτελεσματικής συνεργασίας ανθρώπων και μηχανών στον τομέα του ΠΟΛΕΜΟΥ”
Αντί να κάτσουν να βρούνε κανένα φάρμακο(για διάφορες αρρώστιες όχι μόνο για τον covid ) για τον κοσμάκη που πεθαίνει και κανένα πιάτο φαί για τα παιδάκια που σβήνουν από την πείνα.
Ο άνθρωπος πάει κατά διαόλου…
Τι να μας πει το αμερικανάκι; βάλτε ένα δικό μας γεράκι να του αλλάξει τα πρεκια.