Μαζί στην Αθήνα οι δύο πρωτεργάτες της προδοτικής για την Ελλάδα Συμφωνίας των Πρεσπών Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ για τη διάσκεψη που διοργανώνει το Ινστιτούτο «Αλέξης Τσίπρας». Δεν φτάνουν οι προκλήσεις των Σκοπιανών, θα έχουμε στις 17 και τις 18 Ιουνίου, στην Αθήνα, ανθρώπους να μας λένε πόσο σημαντική ήταν αυτή η συμφωνία.
Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι πρωθυπουργοί, Ευρωπαίοι επίτροποι και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πρώην πρωθυπουργοί, πρόεδροι και υπουργοί Εξωτερικών, επικεφαλής ινστιτούτων και think tanks.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «κορυφαίοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τις βαλκανικές χώρες θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αναδύονται αλλά και τις προσπάθειες για την ειρήνη στην περιοχή, ενώ το δικό τους βήμα στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη θα έχουν υψηλοί καλεσμένοι από τη Μέση Ανατολή».
Και για να μην πάει χαμένη μια τέτοια ευκαιρία, στο πλαίσιο της διάσκεψης θα απονεμηθεί βραβείο ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών». Το πρώτο βραβείο, λοιπόν, θα απονεμηθεί φέτος στον ειδικό απεσταλμένο του γ.γ. του ΟΗΕ για το ονοματολογικό Μάθιου Νίμιτς.
Μεταξύ άλλων στη διάσκεψη θα παρέμβουν νυν και πρώην κυβερνητικοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, όπως ο πρώην πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών Στέφαν Λεβέν, ο επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Πράσινη Ανάπτυξη Μάρος Σέφκοβιτς, η αντιπρόεδρος της Ισπανίας και πρόεδρος του συγκυβερνώντος αριστερού συνασπισμού Sumar, Γιολάντα Ντίαζ, ο επί 17 χρόνια υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης και ειδικός απεσταλμένος του Μαχμούντ Αμπάς, Ριάντ Αλ Μαλίκι, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων Ν. Ντιμιτρόφ.
Προδοσία γιατί ; Το όνομα Μακεδονία υπήρχε από τό 1991 πού ανεξαρτοποιηθηκαν από τήν Γιουγκοσλαβία . Η Συμφωνία τών Πρεσπών έβαλε καί γεωγραφικό προσδιορισμό υπονοώντας οτι υπάρχει καί αλλη Μακεδονία, δεσμεύοντας έτσι τά Σκόπια νά χρησιμοποιούν έναντι δελεαστικου ανταλλάγματος ( ένταξη στήν ΕΕ) το ΒΟΡΕΙΟΣ μαζί μέ τό Μακεδονια . Το εάν τηρούν τόν όρο ή όχι είναι άλλο θέμα .