Θα φέρουν τους Ομπάμα πίσω στον Λευκό Οίκο;; Ραγδαίες εξελίξεις στις ΗΠΑ

Κοινοποίηση:
obama_barack_michelle-768x512

Σε πανικό βρίσκεται το επιτελείο του Λευκού Οίκου, βλέποντας πως πιθανή βαριά ήττα του εν ενεργεία προέδρου κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος.

Ακριβώς έναν χρόνο προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές του 2024, δημοσκοπήσεις θέλουν τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, σε απόσταση πίσω από τον αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, και να αδυνατεί να πιάσει τον παλμό της βαθιά απαισιόδοξης αμερικανικής κοινής γνώμης.

Έρευνα που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα New York Times φέρει τον Αμερικανό πρόεδρο να οδεύει σε ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί της εσωκομματικής διαδικασίας των Ρεπουμπλικάνων, σε πέντε πολιτείες-κλειδιά στις έξι και μάλιστα να χάνει απήχηση στους νέους και στις μειονότητες.

Το «όπλο» από την οικογένεια Ομπάμα
Μέσα σε αυτό το κλίμα ηττοπάθειας αλλά και μέγιστης φθοράς, όλο και περισσότερα στελέχη των Δημοκρατικών ζητούν εδώ και τώρα «ανανέωση».

Και μάλιστα γρήγορα, πριν έρθει στην εξουσία και πάλι ο Τραμπ!

Ο David Axlrod, πολιτικός σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα όσο εκείνος ήταν πρόεδρος (έχει σημασία αυτό), ήταν ένας από τους λίγους που τόλμησαν να βγουν μπροστά από τους Δημοκρατικούς.

«Δεδομένης της συρρίκνωσης των ποσοστών αποδοχής, ο Μπάιντεν θα πρέπει να εξετάσει εάν η υποψηφιότητά του, η οποία επισκιάζεται από συνεχείς συζητήσεις για την ηλικία του, είναι πραγματικά μία σοφή επιλογή», έγραψε.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ήταν αναμενόμενο, οι αναρτήσεις του τροφοδότησαν εικασίες για τη Μισέλ Ομπάμα.

«Με τη δήλωσή του, ο Axlrod θέλησε να ανοίξει το δρόμο για τη δική του υποψηφιότητα», δήλωσε ο Γερουσιαστής, Ted Cruz, στο Fox News.

«Είναι πλέον ακόμη πιο πιθανό οι Δημοκρατικοί να θέλουν να απαλλαγούν από τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφιο για την προεδρία και να τον αντικαταστήσουν με τη Μισέλ Ομπάμα», συμπλήρωσε.

Ωστόσο οι φήμες για τη Μισέλ Ομπάμα, παρότι τώρα τελευταία φουντώνουν, δεν είναι καινούργιες.

Το όνομά της εμφανίστηκε για πρώτη φορά την άνοιξη του 2023.

Ήταν εκείνη η περίοδος που ο ιστότοπος The Hill δημοσίευσε μια ανάλυση σύμφωνα με την οποία η Μισέλ Ομπάμα θα κέρδιζε άνετα τις εσωκομματικές προκριματικές εκλογές έναντι του Μπάιντεν με ποσοστό 48% έως 36%.

Θα ξαναφέρουν λοιπόν την οικογένεια Ομπάμα στον Λευκό Οίκο; Είτε το 2024 είτε στις μεθεπόμενες εκλογές;; Μένει να το δούμε…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Comments are closed.