«Θεία δίκη»: Ο «Mr. Covid» Α.Φάουτσι νόσησε βαριά από τον «ιό του Δ.Νείλου»

Κοινοποίηση:
fauci

Ο Άντονι Φάουτσι, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της καραντίνας και των λοιπών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, νοσηλεύτηκε με τον «ιό του Δυτικού Νείλου».

Ο Φάουτσι, που είναι τώρα 83 ετών, πέρασε έξι ημέρες στο νοσοκομείο πριν επιστρέψει στο σπίτι του, όπου συνεχίζει να αναρρώνει.

Η μόλυνση προήλθε από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, κάτι που είναι η κύρια αιτία μετάδοσης του ιού του Δυτικού Νείλου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου εισήλθε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 1999 και από τότε έχει καταστεί η κυριότερη νόσoς που μεταδίδεται από κουνούπια στη χώρα.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα συμπτώματα του ιού μπορεί να περιλαμβάνουν πυρετό, κεφαλαλγία, μυαλγία, έμετο, διάρροια ή εξάνθημα.

Ωστόσο, περίπου το 80% των ανθρώπων που μολύνονται δεν παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα, ενώ για τους υπόλοιπους, τα συμπτώματα μπορεί να είναι σοβαρά, ιδιαίτερα σε άτομα προχωρημένης ηλικίας.

Ο Φάουτσι υπήρξε διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και βασικό μέλος της αμερικανικής ομάδας του CDC για τον Covid-19.

Ο πρώην αξιωματούχος αναμένεται να αναρρώσει πλήρως από τον ιό του Δυτικού Νείλου, και η κατάστασή του παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. να ψοφήσει ο σατανιστης διάολος μας φυλάκισε το τομάρι 2.5 χρόνια από την ζωή μας

  2. Ελα μη τα πιστευετε ολα . Σιγα μην αρωστησε ο Φαουτσι απο αυτο. Που το βρηκατε ?

Comments are closed.