Θεσσαλία: Κλειστά τα σχολεία 25 με 27 Σεπτεμβρίου εν όψει της νέας κακοκαιρίας

Κοινοποίηση:
Σχολεία-Σχολείο-τάξη-768x461-1

Nα μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας τις ημέρες Δευτέρα – Τρίτη και Τετάρτη, αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Πολιτική Προστασία.

Στη Λάρισα μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη από την καταστροφική κακοκαιρία Daniel.
Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Ειρήνης Αγαπηδάκη, του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών-Τομέας Υποδομών Νικόλαου Ταχιάου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνου Αγοραστού και των Δημάρχων όλων των περιοχών που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της ΕΜΥ και ομάδα μετεωρολόγων.
Αντικείμενο της σύσκεψης η ανάλυση των επικαιροποιημένων επιστημονικών δεδομένων και οι προπαρασκευαστικές ενέργειες που υλοποιούνται για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, η οποία θα ξεκινήσει αύριο Δευτέρα και θα επηρεάσει σχεδόν το σύνολο της χώρας, μεταξύ των οποίων και τις περιοχές που επλήγησαν από τον «Daniel».
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ελήφθη η απόφαση τις ημέρες Δευτέρα- Τρίτη και Τετάρτη να μη λειτουργήσουν κατά περίπτωση οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Ενόψει της επικείμενων βροχοπτώσεων στις ήδη επιβαρυμένες περιοχές έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός, ενώ ταυτόχρονα συνεργεία της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης πραγματοποιούν καθαρισμούς (ποταμοί, ρέματα, φρεάτια) και εργάζονται για την αποκατάσταση των αναχωμάτων.
Πιο συγκεκριμένα:
Από το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκονται ήδη στην περιοχή και επιχειρούν 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα. Επιπλέον, το Πυροσβεστικό Σώμα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία με προσωπικό, οχήματα, λέμβους και δυνάμεις της ΕΜΑΚ από την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα, και έχει δημιουργήσει 3 Σταθμούς Βάσης:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πολλοί “σοφοί” μαζεύτηκαν σε μία σύσκεψη, κι όπως έλεγε η Γιαγιά μου, “όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει”.
    Θα γίνει το γνωστό blame game, “εσύ φταίς, εγώ τα έκανα όλα σωστά” & πάει λέγοντας το ίδιο παραμύθι, ξανά & ξανά.
    Άλλωστε οι πονηροί Εθνοπατέρες & Εθνομητέρες, βάζουν τόσους πολλούς παράγοντες σε κάθε “παιχνίδι” & είναι σχεδόν ακατόρθωτο να βρεθούν οι Ένοχοι.
    Εύχομαι οι μετεωρολόγοι, να έχουν πέσει έξω στις προβλέψεις τους, ώστε να μείνουν οι Πολίτες ασφαλείς & να μην υποφέρουν.

  2. Ωραιο επιτελικο Κρατος.Ο Βολος χωρις νερο,οι δρομοι αφτιαχτοι[ακομα και μια προχειρη κακοτεχνια να μαζευτουν μηλα και καστανα,με 10 ποντους χιονι,αποκλεισμος,αμα βρεξει θελουμε πιρογες και υποβρυχια,ασχετιλα,κοροιδια και ειρωνια[η επικινδυνη αυξηση της Καρλα,δεν ειναι φυσικο φαινομενο αλλα φυσικο επακολουθο της εσκεμμενης ασχετιλας]και εμας μας φταιει ο σκυλος του Κασσελακη που χεζει[Για τον Πινατ που χεζει στα χαλι του Μαξιμου,το κρυβουν για να μην εκθεσουν τον Κουλη]

Comments are closed.