Θεσσαλονίκη: Έβαλε τα σκυλιά του να επιτεθούν σε 26χρονο για να τον αναγκάσει να φύγει από το διαμέρισμα που του νοίκιαζε

Κοινοποίηση:
αστπισω-4-768x439

Aστυνομικοί διάφορων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, προχώρησαν σε συλλήψεις για διάφορα αδικήματα.

Ειδικότερα:

Σε συνέχεια του από 09-08-2024 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, σχετικά με σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος μελών εγκληματικής οργάνωσης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες χθες (16-10-2024) στις περιοχές της Χαλκηδόνας και της Σίνδου, δύο μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 31 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας.
Σε συνέχεια του από 16-10-2024 Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας, με το οποίο αναφέρθηκε η σύλληψη ενός 29χρονου για κλοπές από καταστήματα στην περιοχή της Καλαμαριάς, ανακοινώνεται ότι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 17χρονος συνεργός του.
Επιπλέον, προέκυψε ότι σε βάρος του 17χρονου εκκρεμούν ένταλμα σύλληψης του Πρωτοδικείου Βόλου, με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, διάταξη (αντικατάσταση περιοριστικών όρων) του Πρωτοδικείου Βόλου και αποφάσεις Δικαστηρίου Ανηλίκων, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κράτησης στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, για χρονικό διάστημα 2 ετών και 36 μηνών, για Διακεκριμένες Κλοπές.

Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων Μενεμένης, βραδινές ώρες χθες (16-10-2024) στους Αμπελόκηπους, 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα στους Αμπελόκηπους, εισήλθε σε διαμέρισμα, το οποίο υπενοικίασε σε 26χρονο αλλοδαπό και, έχοντας μαζί του δυο σκύλους, ζήτησε από τον παθόντα να αποχωρήσει από το διαμέρισμα. Όταν ο 26χρονος αρνήθηκε, ο 25χρονος έδωσε εντολή στα σκυλιά να του επιτεθούν και στη συνέχεια αφαίρεσε από το πορτοφόλι του το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ
Το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, βρέθηκε στην κατοχή του συλληφθέντα και αποδόθηκε στον παθόντα.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης στην περιοχή της Τούμπας, 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εισήλθε σε κατάστημα εμπορίας παραφαρμάκων και καλλυντικών και αφαίρεσε προϊόν, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και στην προσπάθειά του να διαφύγει, χρησιμοποίησε βία. Επιπλέον, αναζητείται 32χρονος αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος τον ανέμενε σε παρακείμενο σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, προέκυψε ότι, ο συλληφθείς με τον συνεργό του, ενεργώντας από κοινού σύστησαν εγκληματική συμμορία με σκοπό την τέλεση κλοπών, στο πλαίσιο της οποίας αφαίρεσαν στις 09-10-2024 και στις 10-10-2024 από το ίδιο κατάστημα προϊόντα συνολικής αξίας 5.200 ευρώ.

Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (17-10-2024) σε περιοχή της Τούμπας, 32χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, για τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα εντόπισαν και συνέλαβαν δύο άντρες, ηλικίας 29 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα. Συγκεκριμένα, σε βάρος του πρώτου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Βέροιας για το αδίκημα της κλοπής και σε βάρος του δεύτερου, απόφαση Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κιλκίς, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2 ετών για το αδίκημα της κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response