Θεσσαλονίκη: Όταν οι αυλές κατοίκων γίνονται… hotspot για αγριογούρουνα!

Κοινοποίηση:
agriogourouna

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται να έχει αποκτήσει νέους, απρόσκλητους επισκέπτες που κάνουν τις πρωινές τους βόλτες στις γειτονιές της πόλης. Μια αγέλη αγριογούρουνων, συνοδευόμενη από τα μικρά της, αποφάσισε να εξερευνήσει το Ρετζίκι, προκαλώντας έκπληξη στους κατοίκους που τα παρακολούθησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα.

 

Οι επισκέψεις αυτών των άγριων ζώων έχουν γίνει τόσο συχνές που οι κάτοικοι αρχίζουν να… αναρωτιούνται αν πρέπει να τους προσφέρουν καφέ και κουλουράκια, έτσι όπως έχει ξεφύγει η κατάσταση!

Δεν είναι μόνο το Ρετζίκι που βιώνει αυτή τη νέα πραγματικότητα. Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί σε περιοχές όπως τα Πεύκα, το Πανόραμα, και ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αύξηση αυτών των επισκέψεων οφείλεται στην καταπάτηση του φυσικού περιβάλλοντος των ζώων, αφήνοντάς τα χωρίς πολλές επιλογές για διαμονή.

«Ζώα άγρια που δεν πιστεύαμε ότι μπορούν να συνυπάρξουν με τον άνθρωπο κυκλοφορούν γύρω μας. Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί στα Πεύκα, στο Πανόραμα, σε Ωραιόκαστρο, Θέρμη, Καλαμαριά ακόμα και στο κέντρο της πόλης», λένε οι ειδικοί.

Εάν βρεθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα αγριογούρουνο, μην πανικοβληθείτε! Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην το ενοχλήσετε και να ενημερώσετε τις αρχές. Οι ειδικές ομάδες είναι έτοιμες να παρέμβουν για την ασφαλή απομάκρυνσή τους, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΤΑ ΑΓΡΙΟΓΟΥΡΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΧΤΙΣΤΕΣ ΠΕΖΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΣΤΑΝΙΑ…..
    ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΑΝΩ ΒΑΘΥ.
    ΕΧΟΥΝ ΡΗΜΑΖΕΙ ΤΑ ΓΑΤΙΑ.
    ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑΚΟ??????

Leave a Response