Θεσσαλονίκη: «Είδα την έκρηξη με τα μάτια μου» – Τουλάχιστον δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν από τη φωτιά (Βίντεο)

Κοινοποίηση:
fotia

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί σε πολυκατοικία επί της οδού Πατρών, στην περιοχή της Ανάληψης, στη Θεσσαλονίκη.

«Είδα την έκρηξη με τα μάτια μου. Ευτυχώς είχα άγιο. Η πυροσβεστική μας είπε να βγούμε στα μπαλκόνια μας. Δώσαμε τα κλειδιά για την ταράτσα. Είδα μια ηλικιωμένη να πνίγεται από τους καπνούς. Την παρέλαβε το ΕΚΑΒ και την πήγε στο νοσοκομείο» ανέφερε ο άνδρας που ενημέρωσε την πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr τουλάχιστον δύο ηλικιωμένες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών, καθώς από τους πυκνούς καπνούς παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

«Ήταν επιβαρυμένη η υγεία τους και την πήραν το ασθενοφόρο. Υπάρχει ένα παιδί στον τέταρτο που μπαίνουν τώρα οι διασώστες να το διασώσουν αλλά δεν έχουν φτάσει εκεί οι καπνοί. Ήρθα να βοηθήσω να πάει η γυναίκα στο ασθενοφόρο. Τρία άτομα βρήκαν με αναπνευστικά προβλήματα. Από τη φωτιά έπεσε και το ρεύμα» ανέφερε γειτόνισσα.

«Εγκλωβίστηκε η θεία μου»

«Με ενημέρωσε η θεία μου για τη φωτιά, καθώς είχε εγκλωβιστεί στο διαμέρισμα από τους καπνούς. Ήρθαν οι πυροσβέστες και την έσωσαν» δήλωσε συγγενικό πρόσωπο ενοίκου της πολυκατοικίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε και για παιδί με προβλήματα αναπηρίας, το οποίο, όμως, ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν, ενημέρωσαν τους ενοίκους να βγουν στα μπαλκόνια τους, ή να μετακινηθούν προς την ταράτσα, καθώς οι πυκνοί καπνοί είχαν πνίξει τον ισόγειο, κοινόχρηστο χώρο.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: