Θεσσαλονίκη – Εκατοντάδες οχήματα παρατημένα

Κοινοποίηση:
dba7f2e3-ilioprostasia-autokinitou-parmpriz

Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για την απομάκρυνση εγκαταλελειμμένων δικύκλων και αυτοκινήτων, τα οποία καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης για τους κατοίκους της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Δημαρέλος, ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες του δήμου έχουν ήδη προχωρήσει σε συστηματική απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων δικύκλων και σκοπεύουν να επεκτείνουν αυτήν την προσπάθεια και στα Ι.Χ. οχήματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δήμου, περίπου 700 παλαιά αυτοκίνητα βρίσκονται παρατημένα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα για την καθαριότητα ο κ.Δημαρέλος στάθηκε στη βραδινή λειτουργία του ΣΜΑ Ευκαρπίας διευκολύνοντας έτσι τη νυχτερινή αποκομιδή των απορριμματοφόρων. Ειδικά για τα ογκώδη και την εναπόθεσή τους σε πεζοδρόμια υπογράμμισε πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι «να μειωθεί η παραβατικότητα που προκύπτει από τις ανακαινίσεις. Το μεγάλο πρόβλημα είναι να πιάσεις τους ασυνείδητους που δεν κάνουν χρήση των προδιαγραφών και του νόμου για τις σκάφες», συμπληρώνοντας πως στις σκέψεις είναι να μειωθεί το κόστος για την ενοικίαση της σκάφης στα 30 ευρώ.

Αυτή η ενέργεια στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας της πόλης και στην αύξηση των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης για τους δημότες, προσφέροντας έτσι μια πιο λειτουργική αστική εμπειρία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: