Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες-σοκ από την οροφή που κατέρρευσε στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” – Τραυματίστηκε γιατρός

Κοινοποίηση:
μακελειο

 Τμήμα της οροφής στον προθάλαμο από τους κοιτώνες των ιατρών, κατέρρευσε σήμερα στο Νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος ” της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός.

Αναστ΄άτωση προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τμήμα της οροφής στον προθάλαμο από τους κοιτώνες των ιατρών, κατέρρευσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός.

O γιατρός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι και εξετάστηκε αμέσως από τους θεράποντες ιατρούς, οι οποίοι έκριναν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Μάλιστα, προκειμένου να εξεταστεί από ορθοπεδικούς ιατρούς, ο τραυματίας, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου“, καθώς το νοσοκομείο “Άγιος Δημήτριος” δεν διαθέτει ορθοπεδική κλινική.

Οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου”, αφού εξέτασαν τον συνάδελφό τους, διαπίστωσαν ότι τραύμα του δεν είναι ανησυχητικό. Στη συνέχεια, ο τραυματίας γιατρός επέστρεψε στο σπίτι του.

Τι δήλωσε η υποδιοικήτρια του Νοσοκομείου

Όσον αφορά στο τμήμα της στέγης που έπεσε, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η υποδιοικήτρια του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος“, Βασιλική Τραούδα, πριν από μερικές ημέρες είχαν ολοκληρωθεί εργασίες στο συγκεκριμένο τμήμα και πιθανόν το συμβάν να οφείλεται σε κακοτεχνία της εταιρείας που τις ανέλαβε.

Ήδη από το πρωί, στο νοσοκομείο κλήθηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που ανέλαβε το έργο έπειτα από διαγωνισμό, οι οποίοι προέβησαν στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. “Θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη ενέργεια απέναντι στην εταιρεία“, ξεκαθάρισε η κ. Τραούδα.

Μάλιστα, με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”, Νικήτα Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί περαιτέρω έλεγχος σε όλα τα σημεία στα οποία έγιναν το τελευταίο διάστημα εργασίες επισκευής, έτσι ώστε να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά.  Ο πρόεδρος των Εργαζόμενων του Νοσοκομείου, Στέφανος Χατζηλιάδης τονίζει  ότι “εδώ και χρόνια ζητάμε να αλλάξει η οροφή, αλλά σήμερα έγινε το κακό”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ίδιος κάνει λόγο για παραμέληση από πλευράς της διοίκησης του νοσοκομείου τονίζοντας πως “εδώ και αρκετά χρόνια είχαμε ζητήσει να αλλαχθεί η οροφή, όμως η διοίκηση ασχολείται με δευτερεύοντα ζητήματα και μας απαντάει πως δεν υπάρχουν χρήματα. Εδώ και πέντε χρόνια ζητάμε εξωραιοποίηση του χώρου, να βαθύνουν οι κοιτώνες, όμως δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν είναι ανθρώπινες αυτές οι συνθήκες”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

“Θα μπορούσε να χτυπήσει πολύ περισσότερο”

Ο ίδιος αναφέρει ότι ο γιατρός τραυματίστηκε από τις μεγάλες πλάκες της οροφής, που έπεσαν πάνω του. “Ευτυχώς χτύπησε ελαφρά, θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα, αν έπεφτε απευθείας στο κεφάλι του. Μιλάμε για έναν χώρο που φιλοξενεί τους γιατρούς που έχουν εφημερία, τουλάχιστον 15 άτομα σε καθημερινή βάση και σε γενική εφημερία τα διπλάσια”, εξηγεί. Μάλιστα, κατασκευές στο συγκεκριμένο σημείο έγιναν και πριν από ένα χρόνο, καθώς όποτε έβρεχε υπήρχε εισροή υδάτων στο εσωτερικό του κτιρίου και στους κοιτώνες. “Είχαμε ζητήσει να αλλαχθεί η κεραμιδοσκεπή αλλά λόγω του μεγάλου κόστους έγινε μόνο η επισκευή”, σημειώνει.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Μεγάλο πρόβλημα για το νοσοκομείο αποτελεί η υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσίας σύμφωνα με τον κ. Χατζηλιάδη. “Δεν υπάρχει τεχνικό προσωπικό για να αναλαμβάνει αυτά που προκύπτουν. Υπάρχουν 2-3 τεχνικοί που δεν αρκούν, ενώ κανονικά πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 15. Προσπαθούν, αλλά δυστυχώς δεν αρκούν και πρέπει να περιμένουμε να διορθώνονται όλα από εργολάβους”, σημειώνει ο πρόεδρος των Εργαζόμενων.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο χειρουργός που χτυπήθηκε από την οροφή είναι σε καλή κατάσταση καθώς τα χτυπήματά του ήταν ελαφρά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: