Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε ποινή 30 ημερών φυλάκισης σε έναν 20χρονο, ο οποίος συνελήφθη μετά από επεισόδιο κατά το οποίο εξύβρισε και έφτυσε αστυνομικούς της ομάδας «Ζ».
Ο νεαρός συνελήφθη το απόγευμα μιας Τετάρτης, ενώ οι αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» πραγματοποιούσαν περιπολία στην οδό Λαγκάδα. Καθώς βρισκόταν σε στάση λεωφορείου, ο 20χρονος σηκώθηκε και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια αλληλεπίδραση ή έλεγχος από τους αστυνομικούς, άρχισε να τους προσβάλλει με χυδαίες εκφράσεις και να τους φτύνει.
Οι αστυνομικοί, αφού κατέβηκαν από τις μοτοσικλέτες τους, προειδοποίησαν τον νεαρό ότι θα προχωρήσουν στη σύλληψή του εάν η συμπεριφορά του συνεχιστεί. Σύμφωνα με την κατάθεση ενός μάρτυρα αστυνομικού, ο 20χρονος δεν περιορίστηκε μόνο στην προσβολή του επαγγέλματος των αστυνομικών αλλά επεκτάθηκε και στις οικογένειές τους.
Κατά την απολογία του, ο 20χρονος ισχυρίστηκε ότι αντέδρασε λόγω της προσοχής που του έδωσαν οι αστυνομικοί από τις μοτοσικλέτες τους, ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες περί εξύβρισης.