Θεσσαλονίκη: Οδηγός σχολικού λεωφορείου συνελήφθη χωρίς δίπλωμα

Κοινοποίηση:
sxoliko-troxaio-1

Στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου, ο οποίος δεν είχε άδεια οδήγησης. Η αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχου, διαπίστωσε ότι ο 74χρονος άνδρας δεν διέθετε το απαραίτητο δίπλωμα για να οδηγεί σχολικό λεωφορείο. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η ηλικία που επιτρέπεται να είναι κάποιος οδηγός σχολικού λεωφορείου είναι μέχρι τα 65 έτη.

 

Μετά από εντολή του εισαγγελέα, ο ηλικιωμένος οδηγός αφέθηκε ελεύθερος. Ωστόσο, η κατάσταση αυτή μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τον εργολάβο που απασχολεί τον συγκεκριμένο οδηγό. Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης που έχει υπογραφεί με την Περιφέρεια, σε περίπτωση τροχαίας παράβασης ή άλλης παρανομίας από τον οδηγό, υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης της σύμβασης του εργολάβου. Αυτό σημαίνει ότι η Περιφέρεια μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να τερματίσει τη συνεργασία της με τον συγκεκριμένο εργολάβο τις επόμενες ημέρες.

«Η σύμβαση που έχουμε συνάψει με τους αναδόχους, οι οποίοι έχουν την ευθύνη της μεταφοράς μαθητών, λέει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, κηρύσσεται άμεσα έκπτωτος ο ανάδοχος αυτός. Επομένως τη Δευτέρα περιμένουμε ενημέρωση από την Τροχαία, για να προχωρήσουμε τη διαδικασία που πρέπει να κάνουμε», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Γιουτίκας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response