Θεσσαλονίκη: Ο κρατούμενος DJ με το “Σύνδρομο της Στοκχόλμης” υπέρ των αστυνομικών!

Κοινοποίηση:
hkhkh

Τον συνέλαβαν για ηχορύπανση,  και αυτός έπαθε το Σύνδρομο της Στοκχόλμης και συμπάσχει μαζί τους, μέχρι του σημείου να τους υπερασπίζεται.

Υπερασπίζεται τις κακές συνθήκες εργασίας των αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη,. αλλά και των πολιτών που συλλαμβάνονται και προσάγονται στα στα αστυνομικά τμήματα,  αντιμετωπίζοντας συνθήκες υγιεινής επικίνδυνες, στα κρατητήρια και WC.

Να δεχθούμε ότι οι αξιωματικοί δεν προσφεύγουν στην ηγεσία,  ώστε να διορθωθεί αυτή η κατάσταση,  λες και δεν τους αφορά. Το ίδιο και οι συνδικαλιστές των αστυνομικών υπαλλήλων…

Η διεύθυνση  υγιεινής της πόλης που είναι; Δεν υπάρχει νομίατρος στη Θεσσαλονίκη να επιληφθεί; Αν αυτό συνέβαινε σε οποιαδήποτε καφετέρια της πόλης θα τη σφράγιζαν!

Δείτε την ανάρτηση του κρατούμενου DJ

Σωτήρης Καραγιάννης

Πρόσφατα έκανα αυτόφωρο επειδή είμαι DJ και πάω να βγάλω ένα νυχτοκάμματο.
Το bar που δουλεύω βρίσκεται στα Λαδάδικα, περιοχή που δεν έχει κατοικίες για να ενοχλεί τους περιοίκους, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…
Για να συλλάβουν εμένα και τον υπεύθυνο του bar (επικίνδυνοι εγκληματίες αμφότεροι), ήρθαν 2 αστυνομικοί της ασφάλειας και 2 ένστολοι ως πλήρωμα του περιπολικού (4 συνολικά). Οι ασφαλίτες, όπως οι ίδιοι μας είπαν, ήταν από τμήμα της Τούμπας.
Στο Α.Τ. Λευκού Πύργου που οδηγηθήκαμε αρχικά, έφεραν άλλους 2 “αυτοφωράκηδες”, άλλοι ασφαλίτες, με άλλα πληρώματα περιπολικών. Επιπλέον, πριν από εμάς στο τμήμα ήταν ήδη άλλες 2 κοπέλες, υπεύθυνες καταστημάτων. Δηλαδή, απασχολήθηκαν 20 αστυνομικοί και 5 περιπολικά για να συλλάβουν 6 στυγερούς εγκληματίες της νύχτας (2 αυτοφωράκηδες, 3 υπεύθυνες bar κι έναν DJ)…
Το Α.Τ. Λευκού Πύργου είναι σε άθλια κατάσταση. Τόσο από καθαριότητα, όσο κι από συντήρηση. Δεν υπάρχουν ξεχωριστές τουαλέτες για κρατούμενους και υπαλλήλους. Οι τουαλέτες του τμήματος είναι χειρότερες από αφύλακτες δημόσιες τουαλέτες και οι άνθρωποι που εργάζονται 8ωρα στο τμήμα είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν σ’ αυτές, αλλά και γενικότερα να εργάζονται μέσα σε ένα άθλιο περιβάλλον (υποτίθεται γραφεία). Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει στην ψυχολογική αύξηση της οργής των αστυνομικών απέναντι στους συλληφθέντες (“Κοίτα σε τι συνθήκες είμαι αναγκασμένος να δουλεύω για να προστατεύω την κοινωνία από κάτι αλήτες σαν κι εσένα!”) ή αν απλά συμβαίνει λόγω έλλειψης κονδυλίων στην Αστυνομία…
Αφού μας “μαύρισαν” (πήραν πλήρη δακτυλικά και παλαμικά αποτυπώματα και είμαστε πλέον σεσημασμένοι), περιμέναμε εκεί μέχρι την μεταφορά μας σε κρατητήριο. Η μεταφορά έγινε με άλλο περιπολικό και άλλο πλήρωμα (άλλοι 2 ένστολοι – συνολικά 6 μέχρι τώρα που ασχολήθηκαν μαζί μας, χωρίς να υπολογίζουμε τους υπαλλήλους στο τμήμα). Για κάθε έναν από τους 4 που ήμαστε στο τμήμα ήρθε άλλο περιπολικό με άλλο πλήρωμα (δηλαδή, συνολικά 4 περιπολικά και 8 αστυνομικοί – μέχρι στιγμής μετράμε 9 περιπολικά και 28 αστυνομικούς, που ασχολούνται με την ένταση της μουσικής που παίζει μέσα στα bar). To περιπολικό που με μετέφερε στα κρατητήρια Παύλου Μελά ήταν από αυτά που μεταφέρουν κρατούμενους (δεν έχει καθίσματα πίσω, αλλά σκληρό πλαστικό και διαχωριστικό fiber glass από την καμπίνα του οδηγού και περιορισμένο χώρο στο πίσω μέρος για να μην έχει ο κρατούμενος ευχέρεια κινήσεων) και πήγαινε με 80-85 km/h μέσα στην πόλη. Σε κάποια στιγμή το ταχύμετρο έφτασε να δίχνει και 91 km/h μέσα στην πόλη. Μάλλον βιαζόταν οι άνθρωποι… Ευτυχώς, σταματούσε στα κόκκινα φανάρια…
Το κρατητήριο δεν είναι ξενοδοχείο. Δηλαδή, η βρομιά και η αθλιότητα των κρατητηρίων είναι αναμενόμενη. Με το ζόρι ανέπνεα εκεί μέσα. Στο κρατητήριο γυναικών στην Πυλαία, όπου μεταφέρθηκαν οι 3 γυναίκες υπεύθυνες καταστημάτων, οι αστυνομικοί δεν τις έβαλαν στο κρατητήριο, λόγω άθλιων συνθηκών και τις κράτησαν στο γραφείο του αξιωματικού ασφαλείας. Δεν τα είδα. Μου τα είπαν οι 3 κοπέλες με τις οποίες συναντηθήκαμε ξανά τα ξημερώματα για να μας μεταφέρουν στο Αστυνομικό Μέγαρο.
Η μεταφορά από τα κρατητήρια στο Αστυνομικό Μέγαρο έγινε με κλούβα. Δηλαδή, ένα λεωφορείο διαμορφωμένο με πολλά μικρά κελιά (1,5×1,5 μέτρο περίπου, όσο ένα μικρό ασανσέρ), όπου επίσης δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Αυτή η κλούβα πέρασε από όλα τα κρατητήρια όπου κρατηθήκαμε οι εγκληματίες της νύχτας και εκτός από τον οδηγό είχε και 4 συνοδούς, εκ των οποίων οι 2 ήταν γυναίκες (μέχρι στιγμής μετράμε μισθούς 32 αστυνομικών και καύσιμα για 9 περιπολικά και 1 κλούβα, που κάνουν βόλτες στην Θεσσαλονίκη). Μεταφερθήκαμε, λοιπόν, στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου συγκεντρωθήκαμε συνολικά καμιά 15ριά άτομα από 10 διαφορετικά καταστήματα διασκέδασης (υπεύθυνοι/ιδιοκτήτες καταστημάτων, αυτοφωράκηδες και DJs).
Μετά από πολλές ώρες στο Αστυνομικό Μέγαρο, μεταφερθήκαμε επιτέλους στα δικαστήρια όπου μας περίμενε η Εισαγγελέας, για να ορίσει δικάσιμο και να αφεθούμε ελεύθεροι. Στην συνοδεία μας από το Αστυνομικό Μέγαρο στα Δικαστήρια προστέθηκαν και άλλοι 4 ένστολοι, οι οποίοι ήρθαν με 2 περιπολικά.
Έτσι, λοιπόν, εκείνο το σαββατόβραδο απασχολήθηκαν 36 αστυνομικοί (τουλάχιστον, χωρίς τους υπαλλήλους γραφείου), 11 περιπολικά και 1 κλούβα για να σας προστατεύσουν από την μουσική που παίζει πάνω από τα 80 dB στα μαγαζιά. Δεν αισθάνεστε πιο ασφαλείς τώρα που το γνωρίζετε αυτό;

Σωτήρης Καραγιάννης

Εν ολίγοις, υπάρχουν τα κονδύλια για να καλύψουν τους 36 αστυνομικούς και τα καύσιμα 11 περιπολικών και 1 κλούβας για να κάνουν βόλτες στην Θεσσαλονίκη, αλλά δεν υπάρχουν τα κονδύλια για να φτιάξουν τις τουαλέτες των αστυνομικών τμημάτων, όπου εργάζονται 8ωρα οι αστυνομικοί.
Και για να μάθετε πόσο είναι τα 80 dB κατεβάστε στο κινητό σας μια εφαρμογή που μετράει τα decibel και μετρήστε την μουσική που ακούτε στο αυτοκίνητο σας ή στο σπίτι σας.
Πηγή: happenednow.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: