Θεσσαλονίκη: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των δημόσιων συγκοινωνιών με ηλεκτρονικά εισιτήρια!

Κοινοποίηση:
εισιτήριο-θεσ-1024x576

Εκτός από το παραδοσιακό εισιτήριο που επιτρέπει τη χρήση όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) για 70 λεπτά, οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους και άλλες επιλογές εισιτηρίων. Αυτές περιλαμβάνουν:

 

  • Εισιτήριο δύο διαδρομών: Ιδανικό για όσους χρειάζονται να μετακινηθούν με επιστροφή.
  • Εισιτήριο 10+1: Ένα πακέτο που προσφέρει 11 διαδρομές, ιδανικό για τακτικούς χρήστες.
  • Ειδικά εισιτήρια: Αυτά περιλαμβάνουν εισιτήρια για συγκεκριμένες διαδρομές όπως προς το αεροδρόμιο ή τις Express γραμμές.
  • Ημερήσιο εισιτήριο: Επιτρέπει απεριόριστες μετακινήσεις εντός της ημέρας.
  • Τουριστικό εισιτήριο τριών ημερών: Περιλαμβάνει μία διαδρομή προς και από το αεροδρόμιο, ιδανικό για επισκέπτες της πόλης.
  • Κάρτες απεριορίστων διαδρομών: Για εκείνους που χρησιμοποιούν συχνά τα ΜΜΜ.
  • Διαφορετικές κάρτες: Υπάρχουν ειδικές κάρτες για μαθητές, φοιτητές, άτομα με αναπηρία και ανέργους.

Η προμήθεια του εισιτηρίου θα πραγματοποιείται μέσω αυτόματων πωλητών που θα εγκατασταθούν σε διάφορες τοποθεσίες της πόλης, καθώς και στο μετρό. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν με πιστωτική κάρτα. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης του εισιτηρίου απευθείας από το λεωφορείο μέσω των αυτόματων πωλητών ή από τα εκδοτήρια που στελεχώνονται από προσωπικό του ΟΑΣΘ.

Η διαδικασία παραγγελίας ή φόρτισης της πλαστικής κάρτας μπορεί να γίνει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του ΟΑΣΘ για το ενιαίο εισιτήριο, ή μέσω μιας εφαρμογής που είναι διαθέσιμη για κινητά τηλέφωνα. Η επικύρωση των εισιτηρίων θα γίνεται στις πύλες του μετρό, στην κονσόλα του οδηγού και στις πόρτες των αστικών λεωφορείων, όπου θα εγκατασταθεί ένα μηχάνημα επικύρωσης για τις έξυπνες κάρτες.

 

Στα λεωφορεία επίσης της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν συσκευές που θα δίνουν δωρεάν ίντερνετ στους επιβάτες, μετρητές επιβατών για πλήρη ενημέρωση του αριθμού των ατόμων που είναι σε κάθε δρομολόγιο, καθώς και συστήματα πληροφόρησης για τον χρόνος άφιξης και αναχώρησης των αστικών. Μέσω ακόμη της εφαρμογής κινητού που θα μπορεί να κατεβάσει ο επιβάτης, θα έχει τη δυνατότητα να κάνει σχεδιασμό της διαδρομής του, να αγοράσει το εισιτήριο του και να βλέπει τον χρόνο άφιξης των αστικών.

«Από τις 30 Νοεμβρίου μεταβαίνουμε σε μια νέα εποχή με τα βασικά προϊόντα κομίστρου σε λειτουργία όπως τα βασικό εισιτήριο, το εισιτήριο για αεροδρόμιο και απεριορίστων διαδρομών», δήλωσε η Διευθύντρια Λειτουργίας ΟΣΕΘ ΑΕ, Αικατερίνη Τσαβαλά, συμπληρώνοντας πως αυτό απαιτεί και την ανάλογη εκπαίδευση του προσωπικού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response