Θεσσαλονίκη: Στην ανακρίτρια για συμπληρωματική απολογία ο 42χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 82χρονου πατέρα του

Κοινοποίηση:
thessaloniki-42hronos-xr

Το πρωί της Δευτέρας (8/7), ενώπιο της 5ης τακτικής ανακρίτριας οδηγήθηκε για συμπληρωματική απολογία ο 42χρονος που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τον 82χρονο πατέρα του μέσα στο διαμέρισμά τους στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, λίγες ημέρες αργότερα ο ηλικιωμένος κατέληξε στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ο κατηγορούμενος που, μετά τον θάνατο του πατέρα του, διώκεται για ανθρωποκτονία με δόλο, κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική απολογία και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιμένει ότι ο πατέρας του τραυματίστηκε όταν έπεσε στο μπάνιο και ότι δεν άσκησε βία εναντίον του.

Ο 42χρονος ισχυρίζεται ότι μετά από λογομαχία που είχε με τον ηλικιωμένο αποχώρησε και δε γνωρίζει τι συνέβη.

Μετά την συμπληρωματική απολογία του ο 42χρονος επιστρέφει στις φυλακές καθώς την προηγούμενη εβδομάδα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, ενώ σε βάρος του ασκήθηκε και ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος της μητέρας του, η οποία και κατέθεσε στην ανακρίτρια την περασμένη Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλικιωμένη μητέρα του κατηγορουμένου και σύζυγος του θύματος, υπερασπίζεται το σενάριο του γιου της παρότι και η ίδια είχε εμφανείς μώλωπες και σημάδια στο πρόσωπο, λέγοντας ότι γλίστρησε και έπεσε στο μπάνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, 30 Ιουνίου, όταν ο 82χρονος διακομίστηκε στο νοσοκομείο “Παπανικολάου” με έντονο πόνο στα πλευρά και κεφαλαλγία, ενώ φέρεται πως αποκάλυψε στον γιατρό που τον εξέτασε ότι ο γιος του ξυλοκόπησε τον ίδιο και τη σύζυγό του.

Ο γιατρός του “Παπανικολάου” ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. και ύστερα από την κατάθεση που έδωσε ο 42χρονος γιος του, οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες.

Η σύζυγος του ηλικιωμένου αρνήθηκε να υποβληθεί σε εξετάσεις και φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι ο 82χρονος γλίστρησε κι έπεσε στην μπανιέρα καθώς βρισκόταν μόνος του στο διαμέρισμα, ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ επειδή ο σύζυγός ζαλίζονταν.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται και κατά πληροφορίες, φέρεται να απολογήθηκε ότι είχε λογομαχία με το πατέρα του, αλλά αρνείται ότι άσκησε βία εναντίον του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: