Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι τρεις οπαδοί που κυκλοφορούσαν με ρόπαλα και πυρσούς – Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Κοινοποίηση:
opadoi_epeisodio

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν οι τρεις νεαροί που συνελήφθησαν το βράδυ της Τρίτης, μετά από έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή ενός ενδεχόμενου οπαδικού επεισοδίου.

Πρόκειται για τρείς άντρες ελληνικής καταγωγής, ηλικίας 21, 26 και 27 ετών, οι οποίοι σε λίγη ώρα θα περάσουν το “κατώφλι” του εισαγγελέα. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, κατοχή φωτοβολιδων και πυροτεχνημάτων και αδικήματα με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα έγιναν στις 23.30, όταν οι αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο τρία αυτοκίνητα και δύο μοτοσυκλέτες, στα οποία επέβαιναν συνολικά 16 άτομα και κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Κρήνης.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των 16 ατόμων και των οχημάτων εντοπίστηκαν πυρσοί, full face και ρόπαλα. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή των ατόμων, τρεις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα είναι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Στο πλαίσιο ελέγχων για την αντιμετώπιση και αποτροπή έκνομων ενεργειών, οι οποίες σχετίζονται με επικείμενες αθλητικές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς Χώρους, του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, καθώς και της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, προέβησαν στην σύλληψη τριών ατόμων.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς, ηλικίας 21, 26 και  27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα που αφορούν την παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, περί φωτοβολίδων & πυροτεχνημάτων, καθώς και βίας, με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.

Αναλυτικότερα, κατόπιν εκπόνησης ειδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, μεικτά συνεργεία αποτελούμενα από αστυνομικούς των προρρηθεισών υπηρεσιών, βραδινές ώρες χθες (8-9-2023), πραγματοποίησαν πληθώρα ελέγχων σε οχήματα  σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν συνολικά δεκαέξι άτομα, ενώ συνελήφθησαν οι προαναφερόμενοι τρεις, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά έξι ναυτικοί πυρσοί, καθώς και μία σιδερένια δοκός.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε  βάρος τους δικογραφία, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. τι ειναι αυτοι?
    ναζι?
    κροατες?
    μηπως αδερφια αυτων που σκοτωσαν τον αλκη?
    ρουβλιγγανς?
    ο σωζων εαυτον σωθητω αδερφιααααααααα

Comments are closed.