Σε «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών επιδιδόταν 47χρονος, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Συνελήφθη, επίσης, ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση, 50χρονος που του προμήθευε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος είχε αναρτήσει τουλάχιστον έντεκα αγγελίες πώλησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού που παρείχε παράνομα πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες. Από την προανάκριση προέκυψε ότι από τον Μάρτιο του 2021 έως σήμερα, ο 47χρονος, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, είχε αποστείλει μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών περισσότερα από σαράντα πέντε δέματα σε όλη την Ελλάδα.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ανέρχεται σε 147.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η πώληση των ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ η αντίστοιχη ζημία σε διαφυγόντα έσοδα των συνδρομητικών εταιρειών υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σε βάρος του, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα και για απάτη με υπολογιστή κατά συναυτουργία.
Αυτο που δεν λαμβανουν υποψιν ειναι , οταν λενε 400 χιλιαδες η ζημια προϋποθετει οτι αυτες οι 400 χιλιαδες θα ειχαν πληρωθει ως νομιμες συνδρομες ( αν γινοταν κανονικα ). Κι εμειε λεμε “σιγα που θα αγοραζε ο αλλος νομιμη συνδρομη ακριβοτερη, ενω με τα πειρατικα θα πληρωσε λιγοτερο, εννοειται, επομενως δεν ειναι 400 χιλιαδες η ζημια των παροχων, με τιποτα ομως. Απλα την ακριβη συνδρομη δεν θα την αγοραζε αυτος που αγορασε την πειρατικη. Αρα , τι χανουν οι εταιρειες; Ενα τιποτα. Κια διευκρινιζω: ειμαι κατα της πειρατειας, αλλα να μιλαμε πιο λογικα, δεν ειναι απωλεια τα υποτιθεμενα εσοδα, αλλα ποσα θα ηταν αυτα στην πραγματικοτητα.