Θεσσαλονίκη – Τιμωρήθηκε ο αστυνομικός για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

Κοινοποίηση:
dikaiosini-1-1

Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικός που υπηρετούσε στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, τιμωρήθηκε πειθαρχικά με την ποινή της απόταξης. Η απόφαση ελήφθη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), μετά την καταδίκη του για συμμετοχή σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.

 

Η υπόθεση του αστυνομικού είχε εξεταστεί νωρίτερα, τον περασμένο Απρίλιο, όταν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε κάθειρξη 7 ετών και 8 μηνών. Οι κατηγορίες περιλάμβαναν συμμετοχή σε συμμορία, διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα και προτροπή για διάπραξη αξιόποινων πράξεων.

Ο αστυνομικός έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της ποινής που του επιβλήθηκε, η οποία θα εξεταστεί από το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο της ΕΛ.ΑΣ.

Το δικαστήριο, τότε, αποφάσισε να αναστείλει υπό όρους την εκτέλεση της ποινής ενόψει του Εφετείου, με συνέπεια ο 47χρονος, με βαθμό αστυνόμου β’, να βρεθεί εκτός φυλακής, όπου κρατείτο από τον Ιούνιο του 2023, όταν τον συνέλαβαν συνάδελφοί του από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response