Θεσσαλονίκη: Τραγική κατάληξη 40χρονου από πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς στα Βασιλικά – Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής

Κοινοποίηση:
pyrosvestiki-3-Eurokinissi

Νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε ένα τραγικό περιστατικό στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, όπου ένας 40χρονος άνδρας που έκανε πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς έχασε τον έλεγχο και κατέπεσε σε μια πλαγιά.

 

Η σορός του άτυχου πιλότου βρέθηκε κοντά στο παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην περιοχή της Θέρμης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας, πατέρας δύο παιδιών, είχε διπλώσει το αλεξίπτωτό του και στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ελέγξει την πτώση του. Οι φίλοι του, οι οποίοι ήταν μαζί του για να απολαύσουν την πτήση, κάλεσαν την πυροσβεστική υπηρεσία όταν συνειδητοποίησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει μεγάλη θλίψη στους οικείους και τους φίλους του θύματος.

«Ήρθαμε εδώ και ήταν πεσμένος στα βράχια, προσπαθήσαμε να τον βρούμε και να τον ανασύρουμε. Μόλις τον βρήκαμε, πήγε το ΕΚΑΒ κατευθείαν για να δούνε αν είναι ζωντανός. Δυστυχώς δεν ήταν καλά τα πράγματα. Οι φίλοι του μας είπαν ότι πετούσαν μαζί , δεν κατάλαβαν πως έπεσε», όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας του δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης.
Η ανακοίνωση της πυροσβεστικής για το περιστατικό αναφέρει:

Κατά τις μεσημεριανές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, για ανάσυρση από δύσβατο σημείο, αιωροπτεριστή, στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Άμεσα συγκροτήθηκε ομάδα έρευνας και διάσωσης αποτελούμενη από 15 πυροσβέστες με την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ.

Οι Πυροσβέστες εντόπισαν τη σορό του άνδρα, η οποία μεταφέρθηκε σε προσβάσιμο σημείο όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response