Θεσσαλονίκη: 7 ώρες αναμονής για εξέταση στο Ιπποκράτειο!

Κοινοποίηση:
ippokrateio-768x526

Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε 24ωρη γενική εφημερία κι όπως καταγγέλλουν ασθενείς οι ώρες αναμονής φτάνουν μέχρι και τις επτά! Δεκάδες άνθρωποι περιμένουν υπομονετικά για ατελείωτες όπως λένε ώρες, προκειμένου να τους εξετάσει ο κατάλληλος γιατρός, ανάλογα με την πάθησή τους.

Η Ελευθερία Ρίζου έφτασε εμπύρετη στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 13:30. Το νούμερο που είχε μπει για εξέταση από τους γιατρούς εκείνη την ώρα ήταν το 58. «Ο χρόνος αναμονής που μου έδωσαν όταν έφτασα στο νοσοκομείο, ήταν 42 λεπτά. Το νούμερο εξυπηρέτησης μου είναι το 94…», έλεγε οπλισμένη με υπομονή.

Η κ. Βογιατζή περίμενε για το χειρουργικό τμήμα από τις 8:30 το πρωί. Λίγο πριν από τις 5:00 το απόγευμα, φώναξαν το όνομα της για να κάνει όπως λέει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Η διοικήτρια του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου εξηγεί ότι η αναμονή στο παθολογικό τμήμα των ΤΕΠ, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της εξέτασης, μπορεί όντως να φτάσει μέχρι και τις έξι με επτά ώρες. «Στα ΤΕΠ έχουμε τρεις μόνιμους χειρουργούς, έτσι η αναμονή δεν είναι μεγάλη. Μόλις φτάνουν οι ασθενείς στο Νοσοκομείο, γίνεται η διαλογή από γιατρό που τους κατευθύνει στο κατάλληλο τμήμα. Για να κλείσει ο κύκλος των εξετάσεων στην παθολογική, όντως μπορεί η αναμονή να φτάσει τις έξι με επτά ώρες. Η αναμονή στην εφημερία έχει να κάνει φυσικά και με τα επείγοντα σοβαρά περιστατικά που φτάνουν με το ΕΚΑΒ. Σε μια γενική εφημερία μπορεί να δεχόμαστε από 1.100 μέχρι 1.300 άτομα. Από τις 8:00 το πρωί έως και τις 7:00 σήμερα το απόγευμα, έχουν ήδη περάσει από τα ΤΕΠ 704 άτομα. Σήμερα ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη μέρα διότι είχαμε δύο πολύ βαριά περιστατικά και η ανάνηψη δεν σταμάτησε ούτε λεπτό. Τα παθολογικά μας τμήματα και τα τέσσερα, αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη, με την αναμονή να φτάνει στα 80 άτομα», λέει χαρακτηριστικά.

Να σημειώσουμε πως το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο κάνει, όπως εξηγεί η κ. Παπαχριστοδούλου τέσσερις εφημερίες τον μήνα μόνο του, ενώ σήμερα εφημερεύει και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στα ακόλουθα τμήματα: Αιμοδυναμική, Θωρακοχειρουργική, Καρδιοχειρουργική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτό συμβαίνει γιατί από τους 1000 ασθενείς οι 800 έρχονται για παθήσεις που δεν χρειάζονται νοσοκομείο! Είναι δυνατόν επειδή κάποιος κάνει πυρετό να πηγαίνει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο! Στο νοσοκομείο οφείλουν να εξυπηρετούνται τα επείγοντα, όταν λέμε επείγοντα εννοούμε έμφραγμα, εγκεφαλικό, τροχαίο, ανεύρυσμα κτλ, όχι γαστρεντερίτιδα, πυρετό, πονάει η μέση μου στο μήνες. Όποιος πηγαίνει με πυρετο και περιμένει επτά ώρες είναι βλάκας!

  2. Αυτο συμβαινει γιατι απο τους1000 (π.χ.) ασθενεις…οι 800 ειναι αλλοδαποι.
    Θελετε να φιλοξενειτε μαο-μαο κυριοι…φτιαξτε νοσοκομεια ή βαλτε και αλλο μεγαλο σε εφημερια.
    Ασε που κανεις το σταυρο σου πρωτα με κατι ειδικευομενους που’ναι οτι να’ναι.

Comments are closed.