Κουλούρια Θεσσαλονίκης ξεροψημένα και αφράτα, κανονικά ή ολικής, ψωμάκια, πολύσπορα όλα στη τιμή των 50 λεπτών κι όλα σ’ ένα πάγκο χωρίς πωλητή.
Όσο τον αναζητούσαμε, βλέπαμε τους περαστικούς, να παίρνουν το κουλούρι τους ή το ψωμάκι τους, να αφήνουν στο κουτί τα χρήματα τους, να παίρνουν τα ρέστα, όταν αυτό χρειαζόταν και να αποχωρούν σαν να μη συμβαίνει τίποτα.
”Δεν τίθεται θέμα”, μας είπε η ιδιοκτήτρια, όταν κάποια στιγμή εμφανίστηκε για να δει πως… πάει η δουλειά. ”Οι πελάτες ξέρουν, διαλέγουν το κουλούρι τους, αφήνουν το αντίτιμο και φεύγουν, σαν να είμαι εγώ”.
Ο πάγκος, όπως κάθε πάγκος που ”σέβεται” τον εαυτό του, μετακινείται κυρίως Τσιμισκή, συχνά Αριστοτέλους ή στο πλακόστρωτο της παραλίας, αλλά όπου κι αν είναι, το self service παραμένει βασική αρχή της λειτουργίας του.
Seleo.gr