Θουριγγία: Παρά την κεντρική γραμμή εμφανίστηκε η πρώτη βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) που ζητά συνομιλίες με την AfD

Κοινοποίηση:
Ο-πρώτος-βουλευτής-του-CDU-ζητά-συνομιλίες-με-το-AfD

ΕΡΦΟΥΡΤΗ: Η νεοεκλεγείσα βουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών της CDU στο κοινοβούλιο του κρατιδίου της Θουριγγίας, Μαρτίνα Σβάινσμπουργκ, τάχθηκε υπέρ των διερευνητικών συνομιλιών με την AfD. «Πάνω από το 30% των πολιτών της Θουριγγίας ψήφισαν την AfD. Είναι σεβασμός προς τους ψηφοφόρους να μιλήσουμε με αυτούς που ψήφισαν», δήλωσε η πρώην περιφερειάρχης του Γκράιτς.

«Αυτή η πολιτική της Πίπι Φακιδομύτης που λέει: ‘Το AfD είναι ένα κακό παιδί, δεν μπορείς να παίξεις μαζί του’ έχει αποτύχει», είπε, σύμφωνα με την Welt και συνέχισε. «Κατ’ αρχήν, το CDU πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με όλα τα κόμματα». Η Σβάινσμπουργκ υποψιάζεται ότι το κόμμα θα μπορούσε να απογοητευτεί στις διαπραγματεύσεις με την AfD.

Η Σβάινσμπουργκ είναι στενή συνεργάτιδα του ηγέτη της CDU Φόιχτ
Η πρόεδρος της Ένωσης Νομών της Θουριγγίας εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο του κρατιδίου με σταυρό και ποσοστό 46,7% των ψήφων. Εκεί, η Χριστιανοδημοκράτης θέλει να κάνει εκστρατεία κυρίως για την τοπική αυτοδιοίκηση. «Αν έχω την επιρροή και αν την αποκτήσω, θα ήθελα να φέρω τον πραγματισμό στην πολιτική».

Η Σβάινσμπουργκ δεν είναι άγνωστο μέγεθος. Ακόμη και πριν από τις εκλογές, ο κορυφαίος υποψήφιος της CDU Μάριο Φόιχτ την συμπεριέλαβε στην ομάδα εμπειρογνωμόνων του. Πρόσφατα έγινε επίσης γνωστή με την εισαγωγή της κάρτας πληρωμής για τους αιτούντες άσυλο. Ήταν η πρώτη περιφερειάρχης που μοίρασε την παγγερμανική πλέον κάρτα πληρωμής σε περίπου 740 αιτούντες άσυλο που ήταν στην αρμοδιότητά της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response