Θράκη: Ανθελληνική προπαγάνδα και άκυροι παραλληλισμοί από παρατρεχάμενο του Τουρκικού ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση:
halit-habipoglu-696x464

Καταπατώντας κάθε λογική, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις και κάνοντας άκυρους παραλληλισμούς συγκρίνοντας «μήλα» με «πορτοκάλια», ο παρατρεχάμενος του Τουρκικού ΥΠΕΞ και πρόεδρος της αυτοαποκαλούμενης «Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ‘Τούρκων’ ‘Δυτικής’ Θράκης», Χαλίτ Χαμπίπογλου, προχώρησε -για άλλη μία φορά- σε ανθελληνικό παραλήρημα.

Αφορμή στάθηκε η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, μετά την αποφυλάκιση του Φρέντι Μπελέρη. Συγκεκριμένα, ο Έλληνας ΥΠΕΞ ανέφερε: «Η αποφυλάκιση του εκλεγμένου ευρωβουλευτή Φρέντι Μπελέρη μετά από περίπου 16 μήνες κράτησης και φυλάκισης αποτελεί μια θετική εξέλιξη. Παρά ταύτα, δεν αναιρούνται τα όσα έχουν συμβεί και οδήγησαν στην παρατεταμένη κράτησή του και στα όσα γνωρίζουμε ήδη σχετικά με το κράτος δικαίου και τους θεμελιώδεις κανόνες. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να μεριμνά για την ελληνική εθνική μειονότητα και να αναδεικνύει τα ζητήματα, τα οποία συνδέονται με το διεθνές δίκαιο και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Όμως, η δήλωση Γεραπετρίτη δεν άρεσε στον Χαμπίπογλου, ο οποίος με μία ανακοίνωση 176 λέξεων κατηγορεί την Ελλάδα ότι παραβιάζει το κράτος Δικαίου (!) και στην ουσία λέει στην Αθήνα να μεριμνήσει πρώτα τα του οίκου της, πριν κάνει συστάσεις στα Τίρανα!

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Είναι απολύτως φυσιολογικό για τη χώρα μας να προστατεύει την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και να προστατεύει τα δικαιώματά της. Ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Γεραπετρίτης επικρίνει την Αλβανία ότι δεν σέβεται το κράτος δικαίου, περιμένουμε να δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι στην κοινωνία μας, η οποία υφίσταται συστηματικές διακρίσεις και της οποίας τα δικαιώματα παραβιάζονται για δεκαετίες στη χώρα μας, η οποία είναι μέλος της Ε.Ε. από το 1981.

Διότι η χώρα μας είναι αυτή που παραβίασε το κράτος δικαίου και αγνόησε τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο με το να μην εφαρμόζει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σχετικά με τις ενώσεις μας για περισσότερα από 16 χρόνια. Αυτοί που κυβερνούν τη χώρα μας θα πρέπει να γυρίσουν τον καθρέφτη στη χώρα μας πριν διδάξουν σε άλλες χώρες το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα και να εγκαταλείψουν τον λόγο της αντίληψης που χειραγωγεί τα γεγονότα για τα οποία η διεθνής κοινή γνώμη δεν είναι πλέον πεπεισμένη, όπως επιβεβαιώνεται από την απόφαση του ΕΚ και την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Βέβαια, ο κ. Χαμπίπογλου συγκρίνει μία εθνικά αναγνωρισμένη μειονότητα, όπως είναι η Ελληνική στη βόρεια Ήπειρο, με μία θρησκευτική όπως είναι η μουσουλμανική στη Θράκη. Φυσικά και κατανοεί τη διαφορά, ωστόσο επιλέγει να θολώνει τα νερά, να πετά λάσπη δεξιά και αριστερά και να διαδίδει ψέματα, υπερασπιζόμενος –υποτίθεται- τα συμφέροντα της μειονότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος παρατρεχάμενος είχε επιχειρήσει πριν από δύο μήνες να βάλει «τρικλοποδιά» στη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ισχυριζόμενος ότι η Ελλάδα είναι «μία χώρα με τη χειρότερη επίδοση στα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Ευρώπη»! Ο Χαλίτ Χαμπίπογλου, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το μικρό μειονοτικό χωριό Μίρανα Ροδόπης αλλά τις τελευταίες δεκαετίες ζει και εργάζεται στον δήμο Βίτεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία, διατηρεί στενότατες σχέσεις με το τουρκικό ΥΠΕΞ και συχνά-πυκνά βγάζει «πύρινες» ανακοινώσεις κατά της Ελλάδας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Πολύ καλά τα λέει. Εδώ η ίδια η Ε.Ε. κατηγορεί την Ελλάδα για παραβίαση του κράτους δικαίου, έχουμε και το θράσος να κάνουμε συστάσεις σε άλλες χώρες

  2. Προσεχε μαλακα τουρκαλα δεν εισαι μονος σου στην θρακη εχει πολλους θρακιωτεςθα σε σουβλισουμε ζωντανο αν νομιζεις οτι εισαι τουρκος να πας στην τουρκια σου μαζι με αυτους που νοιωθουν το ιδιο προσεχε καλα δεν θα μεινει τζαμι για τζαμι θα σας κανουμε ιμαμ μπαιλντι δεν ειμαστε κουλα εμεις καταλαβεεεεεεεςςςς.

Leave a Response