Ανησυχία επικράτησε σε πτήση της EasyJet από την Αίγυπτο με προορισμό το Μάντσεστερ το βράδυ του Σαββάτου (8/2) όταν ένας από τους πιλότους κατέρρευσε.
Συγκεκριμένα, η πτήση από τη Χουργκάντα της Αιγύπτου, δύο περίπου ώρες μετά την αναχώρηση, έκανε αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Σύμφωνα με τον Independent, ο πιλότος χρειάστηκε ιατρική βοήθεια και στην Αθήνα του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια η πτήση συνέχισε προς τον τελικό της προορισμό.
«Στην αρχή πιστεύαμε ότι μπορεί να ήταν ένας επιβάτης, καθώς δεν ειπώθηκε τίποτα άλλο, εκτός από το αν υπήρχε κάποιος γιατρός στο αεροσκάφος. Μερικοί επιβάτες σηκώθηκαν και βοήθησαν το πλήρωμα καμπίνας» δήλωσε επιβάτης.
ANOTHER emergency landing due to a medical emergency of the pilot ✈️ ✈️
Extract from AVIATION A2Z article
( February 9, 2025)“ATHENS – An easyJet (U2) flight from Hurghada (HRG), Egypt, to Manchester (MAN) has made an emergency landing at Athens (ATH) after one of its pilots… pic.twitter.com/jCP15XLnzq
— “Sudden And Unexpected” (@toobaffled) February 9, 2025