Θρύλος της Ευρώπης κατασπάραξε την Μπράγκα! (3-0)

Κοινοποίηση:
Ολυμπαικός - Μπράγκα  3-0

Ο Ολυμπιακός είναι εδώ! Με εμφάνιση και εικόνα … Κυπελλούχου Ευρώπης οι κάτοχοι του Conference Leagueστην κορυφαία τους φετινή εμφάνιση «στραγγάλισαν» την Μπράγκα με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» πανηγυρίζοντας την πρώτη τους νίκη στο League Phase του Europa League.
Μεγάλος πρωταγωνιστής και το – σκόρερ δεν ήταν άλλος από τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ο Μαροκινός στράικερ συνεχίζει απτόητος από το σημείο όπου σταμάτησε την περυσινή αξέχαστη σεζόν όταν και οδήγησε τους Πειραιώτες στην ιστορική κατάκτηση του Conference League αναδεικνύοντας ένα μέρος των εκτελεστικών του δυνατοτήτων. Με δύο γκολ (45’, 59’) ο δαιμόνιος φορ ώθησε τον Ολυμπιακό προς την ευρεία νίκη. Με τον Σαντιάγκο Έσε να πετυχαίνει ενδιάμεσα στο 53’ το 2-0. «Μοναδικό «αγκάθι» αποτέλεσε ο τραυματισμός του Τσικίνιο,

Νέα επιβράβευση σε Μουζακίτη
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Μεντιλίμπαρ έκανε πράξη τις αρχικές του σκέψεις κι εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον Χρήστο Μουζακίτη, επιβραβεύοντας τον 19χρονο μέσο για την καταπληκτική του εμφάνιση απέναντι στον Παναιτλωικό.
Όσον αφορά την διάταξη αυτή ήταν το 4-2-3-1. Με τον Τζολάκη κάτω από τα γκολπόστ και τους Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα να συγκροτούν την αμυντική τετράδα και τους Έσε- Μουζακίτη να απαρτίζουν το δίδυμο αμυντικών χαφ. Με τον Τσικίνιο λίγο πιο μπροστά τους σε ρόλο οργανωτή. Οι Ροντινέι και Μαρτίνς σε δημιουργικό ρόλο στις δύο πτέρυγες και ο Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Μόλις στο 5’ ο Ελ Κααμπί σκόραρε από εξαιρετική ασίστ του Ζέλσον Μαρτίνς, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Πορτογάλου εξτρέμ στο ξεκίνημα της φάσης!
Στο 6’ απείλησε η Μπράγκα όταν από άσχημη απομάκρυνση του Τζολάκη και κάθετη πάσα του Καρβάλιο, ο Μπρούμα πλάσαρε εκτός περιοχής λίγο άουτ. Στο 21’ ο Μαρτίνες από τα αριστερά βρέθηκε σε θέση βολής, με τον Τζολάκη να βγαίνει έγκαιρα και να μπλοκάρει.
Στο 25’ ο Ροντινέι τσίμπησε με το κεφάλι και εφορμά προς την αντίπαλη περιοχή κι επέλεξε να σουτάρει με τον Ματέους να αποκρούει .Στο 38΄η Μπράγκα απείλησε με τον Ρικάρντο Όρτα, ο οποίος σούταρε για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Τζολάκης!
Ελ Κααμπί για το 1-0
Με τους ιδανικότερες προοπτικές ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός το πρώτο μέρος, αφού στο 45’ άνοιξε το σκορ. Με σκόρερ τον άνθρωπο που του χάρισε το περυσινό Conference League με τρόπο μοναδικό και ονειρικό! Τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ο Όρτα έδιωξε με τεράστια καμπύλη και προς τα πίσω την μπάλα, ο Μαρτίνς επωφελήθηκε κι έδωσε στον Ελ Κααμπί ο οποίος έπιασε το πλασέ στην κίνηση και αφού η μπάλα βρήκε στον Φερέιρα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το … τελείωσαν Έσε και Ελ Κααμπί!
Εκρηκτική όμως ήταν η εκκίνηση του Ολυμπιακού και στο δεύτερο μέρος. Με τους παίκτες του Μεντιλίμπαρ να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους στο 53’ . Έπειτα από μία γρήγορη αντεπίθεση, ο Ροντινέι δεν κατάφερε να βρει τον Ελ Κααμπί, αλλά ο Έσε που ακολουθούσε τη φάση με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ματέους για το 2-0 μέσα σε αποθέωση!
Στο 59’ τα πράγματα απλουστεύθηκαν για τον Ολυμπιακό! Με τον Ροντινέι να πιέζει πολύ ψηλά και να κλέβει, ο Βραζιλιάνος πάσαρε στον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός φορ έγραψε το 3-0 ζευγαρώνοντας τα προσωπικά του τέρματα κι έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην διαφαινόμενη νίκη γνωρίζοντας μοναδική αποθέωση!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response