Θυελλώδεις άνεμοι και βροχές: Η Κυριακή φέρνει αλλαγές στον καιρό

Κοινοποίηση:
kakokairia-(e)

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της μετεωρολόγου Αναστασίας Τυράσκη από την ΕΡΤ, αναμένονται σημαντικές αλλαγές στον καιρό κατά τη διάρκεια της Κυριακής και της Δευτέρας. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν κυρίως τα βόρεια τμήματα της χώρας, συνοδευόμενες από θυελλώδεις ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

 

Αρχικά, τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοδυτικά, επεκτεινόμενες σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, καθώς και από το απόγευμα στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, ενισχυόμενοι στα 7 έως 9 μποφόρ, αρχικά στο Ιόνιο και αργότερα στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια τμήματα, ενώ στις ανατολικές και νότιες περιοχές η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 6 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία από 18 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι – απόγευμα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ, η θερμοκρασία από 18 έως 26 βαθμούς.

Τη Δευτέρα στα βορειοανατολικά προβλέπονται βροχές και καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός, με λίγες βροχές στο Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 7 με 8 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 26 στην υπόλοιπη χώρα.

Αναστασία Τυράσκη, Φυσικός – Μετεωρολόγος (M.Sc.)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response