Θύμα κυβερνοεπίθεσης μεγαλοδικηγόρος του Λος Άντζελες – Σε “ομηρία” απόρρητα αρχεία διασήμων

Κοινοποίηση:
720_718692_23df4d9f39-a0c17dd790a0660f

Χάκερ επιτέθηκαν στο site κορυφαίου δικηγόρου των διασήμων, Άλεν Γκρούμπμαν, απαιτώντας 21 εκατ. δολάρια λύτρα ενώ απειλούν να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες για τους πελάτες του δικηγόρου, όπως ο Έλτον Τζον,η Lady Gagaκαι η Μπάρμπρα Στρέιζαντ. Ο ιστότοπος Grubman Shire Meiselas & Sacks “έπεσε” και οι χάκερ απειλούν να δώσουν στη δημοσιότητα δεδομένα 756 gigabyte, στα οποία περιλαμβάνονται συμβόλαια και προσωπικά ηλεκτρονικά μηνύματα των καλλιτεχνών. Ο Γκρούμπμαν καταχωρίσθηκε από το Business Week το 1992 ως ο ισχυρότερος δικηγόρος καλλιτεχνών, όπως και το Newsweek το 2001 τον καταχώρισε ως τον πλουσιότερο και ισχυρότερο δικηγόρο της showbiz.

Οι χάκερ φέρεται να έχουν δώσει στη δημοσιότητα ήδη μία εικόνα από το συμβόλαιο της Μαντόνα. Πολλές πηγές ανέφεραν στο Page Six ότι το FBI ήδη ερευνά την υπόθεση, ενώ η δικηγορική εταιρεία που έχει έδρα στη Νέα Υόρκη έχει ενημερώσει τους διάσημους πελάτες της. Πηγή ανέφερε: “Οι χάκερ μπήκαν στο σύστημα ενώ όλοι ήταν απασχολημένοι με τον κορονοϊό. Υποθέτουμε, αλλά δεν υπάρχει επιβεβαίωση, ότι οι χάκερ είναι Ανατολικοευρωπαίοι. Απαιτούν 21εκατ. δολάρια ως λύτρα και η εταιρεία διαπραγματεύεται μαζί τους”.

Η πηγή πρόσθεσε ότι “η εταιρεία του Γκρούμπαν έχει ευαίσθητες πληροφορίες για τα πάντα, συμβόλαια, εμπιστευτικά συμφωνητικά, συμφωνίες με τα μεγαλύτερα αστέρια της Νέας Υόρκης και του Χόλιγουντ”.

Η δικηγορική εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωση: “Επιβεβαιώνουμε ότι πέσαμε θύμα κυβερνοεπίθεσης. Έχουμε ενημερώσει τους πελάτες μας και το προσωπικό μας. Έχουμε προσλάβει τους καλύτερους ειδικούς παγκοσμίως που ειδικεύονται στον χώρο και δουλεύουμε νυχθημερόν να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα”.

Στο πελατολόγιο περιλαμβάνονται οι μουσικοί, Μπάρι Μανίλοου, Ροντ Στιούαρτ, Lil Nas X, The Weeknd, U2 και ο Drake. Άλλοι καλλιτέχνες είναι οι Πριγιάνκα Τσόπρα, Ρόμπερτ ντε Νίρο, Σοφία Βεργκάρα, ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικ Τάισον. Οι χάκερ φέρεται να είναι γνωστοί ως REvil ή Sodinokibi και τον Ιανουάριο επιτέθηκαν στη συναλλαγματική εταιρεία Travelex με κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί δεδομένα μέχρι να καταβληθούν τα λύτρα σε μη ανιχνεύσιμο και κρυπτογραφημένο bitcoin.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: