ΙΛΙΓΓΟΣ! ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΣΟΚ! ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ FACEBOOK! Η ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ! ΤΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ; ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ; (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
kiriakos-mitsotakis

Προσωπική διαφήμιση 401.000 ευρώ ο Μητσοτάκης στο Facebook και… μόνο 377.000 η Νέα Δημοκρατία

H διαδικτυακή πολιτική προβολή της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεφύγει, καθώς, όπως δείξαμε σε ρεπορτάζ της Δευτέρας, τις τελευταίες 30 ημέρες έχει δώσει στην Google 192.000 ευρώ για διαφήμιση (ποσό που ανέβηκε στις 208.000 την Τρίτη).

Έτσι το κόμμα της ΝΔ βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ανάμεσα σε όλα τα -δεκάδες- κόμματα της ΕΕ των 27 κρατών, σε έξοδα για πολιτική διαφήμιση στη Google, πίσω μόνο από το κόμμα του Όρμπαν της Ουγγαρίας.

 Επειδή όμως η Google δεν είναι η μόνη που πουλάει διαφήμιση στο ίντερνετ ρίξαμε μια ματιά και στο Facebook και η γαλάζια παράταξη δεν μας απογοήτευσε ούτε εκεί. Μάλιστα έκρυβε και εκπλήξεις.

Από τα στοιχεία του Facebook -από τον Απρίλιο 2019, οπότε υπάρχει υποχρέωση διαφάνειας- φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξοδέψει για προσωπική διαφήμιση, περισσότερα χρήματα από όσα το κόμμα του για πολιτική διαφήμιση!

Αυτό πιθανότατα να αποτελεί πανευρωπαϊκή μοναδικότητα. Mε μια πρόχειρη αναζήτηση δεν βρήκαμε άλλον πολιτικό αρχηγό με ανάλογο… σκορ. Ούτε καν ο Όμπαν. Φαίνεται ότι το πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού είναι πιο σημαντικό από τις όποιες κομματικές θέσεις.

Συγκεκριμένα για διαφήμιση του λογαριασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook έχουν πληρωθεί 401.458 ευρώ, ενώ για διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας «μόνο» 377.736 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξοδεύει περίπου 80.000 τον χρόνο για διαφήμιση στο Facebook, μάλλον όχι από την τσέπη του, αλλά από τον κομματικό λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας, του κόμματος που χρωστούσε 435 εκατ. ευρώ το 2022 και πολύ περισσότερα σήμερα.

Επίσης, όπως και στη διαφήμιση της Google, η Νέα Δημοκρατία έχει ξοδέψει για τις Ευρωεκλογές περισσότερα από όλα τα άλλα κόμματα για διαφημίσεις στο Facebook.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες 30 ημέρες έχει ξοδέψει 31.430 ευρώ η ΝΔ και 17.276 για λογαριασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επόμενο κόμμα είναι ο «Κόσμος» με 14.064 ευρώ και μετά η Νέα Αριστερά με 12.086. Ενδιάμεσα υπάρχουν δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές: ο Νίκος Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ και ο Ορέστης Ομράν της ΝΔ.

Δείτε τα σχετικά screenshot:

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. ΌΛΑ θα “δημευτουν” τρύπιε !!! Ούτε σωβρακο να φορέσεις δεν θα σου μείνει !!! Έρχεται η ώρα σας…
    Ο Φαουτσι τα ξερασε όλα….θα φάτε κάτι γ@μ#σια επ’ αυτού…όλα δικά σας !!! Όλα τα ωραία κι όλα τα μπερκετια κάποτε τελειώνουν… τελειωμένη !!!

    1. μπουρδες. Σε γλενταει γιατι εισαι θυμα

  2. Δεκα γενιες να δουλευουνε 48 ακινητα δεν φτιαχνονται….αμα μαζεψεις την περιουσια των βουλευτων τα τελευταια 20 χρονια που περασαν απο την βουλη μονο απο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ξεχρεωνει η χωρα το χρεος της.
    Δεν λεω για αυτα που χρωστανε τα κομματα τους…

  3. Δρακουμέλ ήταν ο Δρακουμέλ Κωνσταντίνος Μιζοτάκης όχι το ζαβό υιός του Τερυ Χρυσού

  4. Ου λουλς κι του πως του λιενι facebook, tiktok, takatakata ta που τραγουδαγι κι ου μπαμπακας του! Ουτι ου Θεους μπουρει να τονε βουηθισ!

  5. ΡΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ? ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ Ο ΖΕΛΕΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΡΡΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΜΕΝΕΤΕ?

  6. αυτο το ηλιθιο παρανο’ι’κο μορφωμα σκορπαει χιλιαδες ευρω να διαφημησει την γουρνομουσουδα του …και στελνει τους πεινασμενους συνταξιουχους στους παπαδες !! που ειναι οι εισαγγελεις ρεεεεε ??? τσεπωνουν και δεν μιλανε !!! ποιος θα μπορουσε να στειλει δια βιου στην Γυαρο τους προδοτες γουρνομουρηδες τσιπρα και μητσοτακη??? Α ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ βιαστηκες να φυγεις και πεθανες αφραγκος στην ψαθα !!!

  7. Δώσε μου τα μισά να εξοφλήσω το σπίτι μου , αίμα βγάζω στο μεροκάματο για να το κρατήσω . Ελλάδα Βραζιλία 3:0

  8. Eκει πάνε τα λεφτα σου βλακα νεοελληνα…Πληρωνε λοιπόν και μόκο

  9. Κωλομαλακα βουλιαξες τη χωρα με τα…2.0, 3.0 μνημονια κοινως και παπαριες επιδοματακια δανεικα! Αι σιχτιρ αυτιστικε!

  10. Λεφτά όμως για γιατρούς στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού δεν υπάρχουν, λεφτά για τους αγρότες εννοείται πως όχι, λεφτά για παραγωγικές επιχειρήσεις και ανέργους εννοείται ούτε κουβέντα….
    Είπαμε πρόβατα, 41% και Ελλάδα 3.0.

  11. Ωρε επιχειρηματιας με ανωτατες σπουδες στη μασαμπουκα ειναι! Απ τη τσεπη του να τα βαλε? Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα, αυτιστικος vs ουρανοκατεβατη ψαροκασσελα!

  12. Δρακουμέλ γαμώ το σπίτι σου ρε μουνόπανο θεωρείς λανθασμένα πως όλοι είναι κότες σε αυτό το κράτος γαμώ το μουνί που σε έβγαλε γαμημένε δράκουλα.Την κλοπή αυτή που δεxόμαστε ως Έλληνες πολίτες θα σου την βάλουμε στον κώλο και θα δώσεις και τα λεφτά πίσω.

    1. Καλα, μας έπεισες και ‘συ. Θα του κλάσετε μια μάντρα βασικά. Τα λόγια είναι το εύκολο. Αντε κάντα πράξη να σε δούμε. Ψευτόμαγκες.

      1. για τον χαζοχαρούμενο – δουλικό των ξένων – ψυχάκια που διαλύει τη χώρα θα έρθει η νέμεσις … αργεί αλλά πάντα έρχεται…για τα τρολάκια του πάλι, αυτά είναι ανάξια λόγου…όπου φυσήξει ο άνεμος …ασπόνδυλα

      2. Σκάσε ρε βλάκα πόσα σου δίνει ο δρακουμέλ 0.60 λεπτά για κάθε σxόλιο;

  13. τα 500.000.000 ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες η καμόραΝΔ, πότε θα τα επιστρέψει ;

Comments are closed.