ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ – Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ: Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΥΣΗΣ – ΤΡΟΜΟΣ ΣΕ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Κοινοποίηση:
818dfeb4-putin-kim

O Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στη Βόρεια Κορέα, με το μήνυμα ότι οι δύο χώρες θέλουν να συνεργαστούν στενά για να ξεπεράσουν τις κυρώσεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ενόψει της εντεινόμενης αντιπαράθεσης με την Ουάσιγκτον.

Παρά το προχωρημένο της ώρας, τον Πούτιν υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο της Πιονγκγιάνγκ ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Έδωσαν τα χέρια και αγκαλιάστηκαν στο κόκκινο χαλί και ο Κιμ αργότερα ενώθηκε με τον Πούτιν στο αυτοκίνητό του για να τον ξεναγήσει προσωπικά στον κρατικό ξενώνα Kumsusan της Πιονγκγιάνγκ, ανέφερε το επίσημο Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας. Το πρακτορείο περιέγραψε τη συνάντησή τους ως ένα ιστορικό γεγονός που καταδεικνύει το «αήττητο και την ανθεκτικότητα» της φιλίας και της ενότητας των δύο εθνών.

Το πρώτο ταξίδι Πούτιν εδώ και 24 χρόνια

Ο Ρώσος πρόεδρος ευχαρίστησε τον Κιμ για την «αταλάντευτη» υποστήριξη στην Ουκρανία. Ξεκίνησε τις συνομιλίες του με τον Κιμ εκφράζοντάς του την εκτίμηση της Μόσχας για την υποστήριξη της Πιονγκγιάνγκ, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass. Ο Ρώσος πρόεδρος είπε: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας στη ρωσική πολιτική, όπως στο θέμα της Ουκρανίας. Η Ρωσία πολεμά «δεκαετίες επιβεβλημένων ιμπεριαλιστικών πολιτικών των ΗΠΑ», φέρεται να είπε ο Πούτιν στον Κιμ.

Ο Πούτιν στο πρώτο του ταξίδι στη Βόρεια Κορέα εδώ και 24 χρόνια, είπε σε σχόλια που εμφανίστηκαν στα κρατικά μέσα ενημέρωσης λίγες ώρες πριν από την προσγείωση ότι εκτιμά τη σταθερή υποστήριξη της χώρας στις στρατιωτικές του ενέργειες στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο ξεκίνησε μια πλήρους κλίμακας εισβολή στη γειτονική χώρα το 2022.

Είπε ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να «αντιτίθενται αποφασιστικά» σε αυτό που περιέγραψε ως φιλοδοξία της Δύσης «να εμποδίσει την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης βασισμένη στη δικαιοσύνη, τον αμοιβαίο σεβασμό της κυριαρχίας, λαμβάνοντας υπόψη τα συμφέροντα του άλλου».

Παράλληλα ανακοίνωσε ένα «νέο θεμελιώδες έγγραφο» που θα αποτελέσει τη βάση των δεσμών μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ μακροπρόθεσμα, ανέφερε το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης RIA.

Η επίσκεψη του Πούτιν έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για μια συμφωνία όπλων με βάση την οποία η Πιονγκγιάνγκ παρέχει στη Μόσχα τα άκρως απαραίτητα πυρομαχικά για να τροφοδοτήσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία με αντάλλαγμα οικονομική βοήθεια και μεταφορές τεχνολογίας που θα ενίσχυαν την απειλή που συνιστά το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων και πυραύλων του Κιμ.

Πορτρέτα του Πούτιν και σημαίες στους δρόμους

Στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ, οι δρόμοι στολίστηκαν με πορτρέτα του Πούτιν και ρωσικές σημαίες. Ένα πανό σε ένα κτίριο έγραφε: «Καλωσορίζουμε θερμά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ναι , τι δεν καταλαβαινετε ? Το εχω ξαναγραψει .. Την ρωσια την γουσταρουν ή ακροδεξιοι σαν του λογου σας ( μερικοι εδω μεσα , οχι ολοι ) γιατι ονειρευονται ξανθα γενη και λοιπες γελοιοτητες ή κομμουνιστες που ονειρευονται νεο κομμουνιστικα συστηματα .. Για τον Αλλον τον χοντρουλη τον παλαβο , τι να πεις κανείς ,, Δεν υπαρχουν λογια .. Εριξε τον θειο του στα σκυλια ,..,θελετε και άλλα ? Να λεμε δοξα τω θεω που μερικοι ψυχοπαθεις ηγετες δεν εχουν κανει την μαλακια ακομη .. Βεβαια ο φιλος ο θερμοπυρηνικος θελει μανιταρια .. οκ , παω πασο

  2. Αν νομιζετε οτι αυτος ο χοντουλης εχει τα μυαλα της παρεας σας και δεν ειναι χοντρο γατονι,γυριστε απ’την αλλη πλευρα.Αν πιστευετε οτι ο Κινεζος κανει χαβαλε και ειναι χαπατο,βρητε μια ησυχη γωνια να ψοφησετε.Δυο αυγα βραστα δεν ξερετε να φτιαχνετε,θελετε και πολιτικη αναλυση.

  3. Οτι σκατά και το φτυάρι, κοινώς “χτύπα τον ένα πάνω στον άλλον”

  4. Πατήστε το ρε λαμόγια του κερατάαα

  5. Γελάει ο κόσμος με τους δύο καραγκιόζηδες. Σκηνές από την δεκαετία του 60. Προχωράει ο κόσμος ρε τρελλοί φασίστες

    1. Δύο ψυχοπαθείς που έχουν ένα σωρό άλλους ψυχοπαθείς οπαδούς.

  6. οι δυο τρελαρες μαζι!
    αντε πατηστε το να τελειωνυμε με τον γελοιο πλανητη….

Comments are closed.