Ιαπωνία: Ο κυβερνητικός συνασπισμός χάνει τη δύναμή του στη Βουλή

Κοινοποίηση:
lovepik-japanese-street-night-pub-picture_500524266

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο κυβερνών συνασπισμός της Ιαπωνίας φαίνεται ότι θα χάσει την απόλυτη πλειοψηφία του στη βουλή μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Οι προβλέψεις που προκύπτουν από τα exit polls δείχνουν ότι το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (PLD), το οποίο ανήκει στη συντηρητική δεξιά, καθώς και ο εταίρος του, το Komeito, που είναι κεντροδεξιό κόμμα, δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν την πλειοψηφία τους.

 

Η απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας σημαίνει ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν θα έχει πλέον τη δυνατότητα να περάσει νομοθεσίες χωρίς τη στήριξη άλλων κομμάτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο περίπλοκη πολιτική διαδικασία και ενδεχομένως σε συνεργασίες με άλλα κόμματα για την επίτευξη κοινού στόχου. Η κατάσταση αυτή μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πολιτική σταθερότητα της χώρας και τις αποφάσεις που αφορούν κρίσιμα ζητήματα όπως η οικονομία και η εξωτερική πολιτική.

Το αποτέλεσμα αποτελεί πλήγμα για τον πρωθυπουργό Σιγκέρου Ισίμπα ο οποίος και προκήρυξε τις εκλογές. Το κόμμα του, το PLD, κατέγραψε το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσμα από το 2009.

 

ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response