Ιαπωνία: Σφοδρές αντιδράσεις και διαδηλώσεις για τη σεξουαλική παρενόχληση δύο κοριτσιών από Αμερικανούς στρατιώτες

Κοινοποίηση:
ascascasc

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ιαπωνία, σήμερα Σάββατο (6/7), εξέφρασε τη λύπη του για τα σεξουαλικά εγκλήματα που διέπραξαν Αμερικανοί στρατιώτες στην επαρχία Οκινάουα.

Το θέμα τέθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα και προκάλεσε σάλο μετά από αναφορές ότι δύο Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν σεξουαλικές επιθέσεις πριν από μήνες.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για πρώτη φορά την είδηση στα τέλη Ιουνίου.

Ένας από τους στρατιώτες, μέλος της Αεροπορίας των ΗΠΑ συνελήφθη τον Μάρτιο αφού κατηγορήθηκε για απαγωγή μιας έφηβης και σεξουαλική επίθεση, ενώ ο δεύτερος, Αμερικανός πεζοναύτης, συνελήφθη τον Μάιο με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού που προκάλεσε τραυματισμούς στο θύμα.

Δεν αποκαλύφθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για τα δύο φερόμενα θύματα.

Η αστυνομία της Οκινάουα είπε ότι δεν ανακοίνωσε αυτές τις δύο περιπτώσεις λόγω ανησυχιών για την ιδιωτικότητα των θυμάτων.

Αυτά τα εγκλήματα θυμίζουν σε πολλούς κατοίκους της Οκινάουα τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού από τρεις Αμερικανούς στρατιώτες το 1995, ο οποίος πυροδότησε εκτεταμένες διαμαρτυρίες κατά της αμερικανικής παρουσίας και οδήγησε στη σύναψη συμφωνίας το 1996 μεταξύ Τόκιο και Ουάσιγκτον για κλείσιμο μιας μεγάλης αμερικανικής αεροπορικής βάσης εκεί, αλλά το σχέδιο αναβλήθηκε επανειλημμένα λόγω διαμαρτυριών στη νέα τοποθεσία που είχε οριστεί για τη βάση σε άλλο μέρος του νησιού.

Αυτό έγινε μετά τη διαμαρτυρία του Τόκιο στην Ουάσιγκτον, μετά από μια νέα σεξουαλική επίθεση από έναν Αμερικανό στρατιώτη σε ένα κορίτσι από την Οκινάουα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης της Ιαπωνίας, Yoshimasa Hayashi.

Ο ιστότοπος «kyodonews» στην αγγλική γλώσσα, ανέφερε πριν από δύο ημέρες ότι ο κυβερνήτης της Οκινάουα Ντένι Ταμάκι υπέβαλε διαμαρτυρία στην κεντρική κυβέρνηση την περασμένη Τετάρτη, ζητώντας «μια ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με σεξουαλικά εγκλήματα στα οποία εμπλέκεται αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό στον νοτιότερο νομό της Ιαπωνίας».

Oι αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στην Οκινάουα θεωρούνται ευαίσθητο θέμα, καθώς ο νομός έχει γίνει μάρτυρας πολλών τοπικών διαδηλώσεων κατά της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο από τον Φεβρουάριο του 2023 έως τον Μάιο του 2024, η Ιαπωνία κατέγραψε 5 σεξουαλικά περιστατικά με Αμερικανούς στρατιώτες στην Οκινάουα, τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ακόμα απορώ πώς οι Ιάπωνες υποστηρίζουν την Αμερική! 2 ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΒΟΜΒΕΣ τους έριξαν σε κατοικημένες περιοχές σκοτώνοντας χιλιάδες ΑΜΑΧΟΥΣ και εχουν προβλήματα με καρκινους ακόμα μεχρι σημερα απο τη ραδιενεργεια που φάγανε! Αυτό έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα παγκοσμιως και ανεξαρτήτου εποχής, σαν να ρίξει ενα κράτος 2 πυρηνικές βομβες στην Ισπανία σε αμαχο πληθυσμό. Καταλαβαίνετε τι έχουν κάνει? Και οι ιαπωνες αντί να τους εχουν ως τους πιο μισητους εχθρους τους υποστηρίζουν ΦΑΝΑΤΙΚΑ! Οπόετ αν νομίζετε ότι μονο στην Ελλάδα εχει ζώα που ξαναψηφιζουν Μητσοτακη, σκεφτείτε πόσο ανωτερο ειναι αυτό που κανουν οι Ιαπωνες. Γατάκια ειμαστε μπροστά τους!!!!

    1. Αγαπώ την ευλογημένη χώρα,Ιαπωνία. Φάνη,αναρωτήθηκες λίγο πως αραγε εξηγείται το μεταπολεμικό ιαπωνικό θαύμα; Ενα κοινό κάθε χώρας που πολέμησε τις ΗΠΑ είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ,όπως δεν την φαντάζεσαι. Ουτε μια φορά άνοιξαν ταμείο οι ΗΠΑ,να βοηθούσαν “γενναιόδωρα” την χώρα που είχαν πολεμήσει. Επειδή η Ιαπωνία είχε ενεργοποιείσει την δική της Πυρηνική Βόμβα,που ανέκοψε στην κορετική την προέλαση των Σοβιετικών. Οι ΗΠΑ είχαν χάσει.Και αν χτυπήθηκε η Χιροσίμα είναι μόνο με τα απλά όπλα,ποτέ πυρηνικά.Οι ειδικοί που εξέτασαν με τους ανιχνευτές γκάιγκερ ουδέποτε είδαν ενδείξεις ραδιενέργειας.Και να ξέρεις οτι οι ΗΠΑ λυσσάνε,θα ήθελαν να πιάσουν να την πνίξουν την Ιαπωνία. την χώρα που δικοψε πια κάθε σχέση με εβραικές εταιρίες,λόχω της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη.

  2. Αφού πίνουν τα ζώα και δεν σέβονται τίποτα. Τα ίδια έκαναν και στη Σούδα ….

Comments are closed.