Ιερή “σύρραξη” για κλειστούς ναούς! Μητροπολίτης Δημητριάδος “Εκτός πραγματικότητας τα μέτρα”

Κοινοποίηση:
ignatios

Οι ιερείς δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Στέλιος Πέτσας και θα κρατήσουν κλειστές τις εκκλησίες στην περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και τη μη αγίαση των υδάτων τα Θεοφάνεια.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος τόνισε στην εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και τόνισε: «Νομίζω ότι κάποιοι άνθρωποι χειρίζονται τα θέματα χωρίς να γνωρίζουν την πραγματικότητα ή θέλουν να μην τη βλέπουν». Με το ζήτημα της ενότητας να κυριαρχεί, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι «η λιτανεία ή η μεγάλη εκδήλωση των Θεοφανίων στη θάλασσα ή στα ποτάμια ή στις λίμνες, είναι πολύ λογικό ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί τούτη τη χρονιά.

Εκδηλα συναισθήματα απογοήτευσης και θλίψης στην τοπική Εκκλησία, με τον π. Επιφάνιο Οικονόμου, υπεύθυνο Τύπου της Μητρόπολης Δημητριάδος να υπογραμμίζει: «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν μας βρίσκουν ικανοποιημένους. Τόσον καιρό αναζητούσαμε τη χρυσή τομή και τελικά μας έμεινε μόνον η τομή, χωρίς αναισθητικό. Θεωρούμε παράλογο να αντιμετωπίζονται εξίσου ναοί εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, με μικρά παρεκκλήσια και να επιτρέπεται η παρουσία ίσων ατόμων, εννέα εν προκειμένω, και στους μεν και στα δε. Είναι παραλογισμός».

Τη λύπη του εξέφρασε και ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου, π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ δήλωσε: «Ο Θεός να μας συγχωρήσει για την ολιγοπιστία μας και κυρίως να συγχωρήσει και να φωτίσει τους κρατούντες για τη μεροληπτική, άδικη συμπεριφορά προς τις πνευματικές ανάγκες του λαού. Εκφράζω τη λύπη μου, την αγανάκτησή μου και βέβαια την αίσθηση ότι έναν λαό που θρησκεύει, και που έχει ψυχή, τον αγνοούν συνειδητά και όχι με επικείμενο φόβο πανδημίας».

Η τοπική Εκκλησία αναμένει τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη, με τον κ. Ιγνάτιο εξέφρασε τον προβληματισμό του, επισημαίνοντας ότι «Δεν είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα της πολιτείας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: