ΙΜΠΡΑΗΜ ΑΚΙΛ – ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ – ΟΙ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΝΟΣ ΕΠΙΚΗΡΥΓΜΕΝΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

Κοινοποίηση:
Ibrahim-Akil

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF), Ντανιέλ Χαγκάρι, επιβεβαίωσε νωρίτερα την είδηση του θανάτου του Ιμπραήμ Ακίλ. Ο Ακίλ ήταν ο κύριος στόχος των ισραηλινών αεροπορικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Βηρυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ισραηλινές πηγές και το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, το οποίο επικαλείται πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ, η αποστολή αυτή φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία. Ο Ιμπραήμ Ακίλ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής της Παρασκευής, μαζί με άλλους εννέα ανθρώπους. Οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά σε 59.

Σχεδόν δέκα ανώτεροι διοικητές της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν μαζί με τον Ιμπραχίμ Ακίλ, τον επικεφαλής της δύναμης αλ-Ραντουάν, μιας επίλεκτης μονάδας του φιλοϊρανικού λιβανικού κινήματος, σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σήμερα στη Βηρυτό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

«Μαχητικά αεροσκάφη της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν ένα στοχευμένο πλήγμα (στη) Βηρυτό, εξοντώνοντας τον Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της μονάδας Ραντουάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι το θανατηφόρο αυτό πλήγμα είχε στόχο «να προστατεύσει τους πολίτες του Ισραήλ».

Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες στην ήδη τεταμένη κατάσταση στην περιοχή και να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Χεζμπολάχ.

Ο Ιμπραήμ Ακίλ γεννήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου ή την 1η Ιανουαρίου του 1962 ή στις 20 Μαρτίου του 1961 ή πάλι του 1958. Οι πληροφορίες που υπάρχουν για το νούμερο 2 της Χεζμπολάχ είναι συγκεχυμένες.

 

 

Ποιος ήταν ο Ιμπραήμ Ακίλ

Γεννήθηκε στο Bidnayil του Λιβάνου ίσως και στο Younine. Ακόμα και το όνομά του δεν είναι σαφές: Ιμπραήμ Μοχάμεντ Ακίλ, Ιμπραήμ Ακίλ, Αμπντάλ Καντρ Ακίλ, Γκοσν Αλί Αμπντέλ Μεντί, Αμπντάλ αλ Καντίρ, ή απλά Ταχσίν. Ο Ιμπραήλ Ακίλ, ήταν γνωστός ήδη εδώ και δεκαετίες. Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ των έχει επικηρύξει για 7 εκατομμύρια δολάρια, για όποιον είχε πληροφορίες για το πού βρίσκεται.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, ο Ακίλ ήταν κύριο μέλος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ, του τρομοκρατικού πυρήνα της Χεζμπολάχ, που ανέλαβε τους βομβαρδισμούς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983. Τότε σκοτώθηκαν 63 άτομα.

Θεωρήθηκε υπεύθυνος και για βομβαρδισμούς στους στρατώνες των Αμερικανών πεζοναυτών τον Οκτώβριο του 1983, με 241 νεκρούς. Όλοι τους Αμερικανοί. Τη δεκαετία του ‘80, ο Ακίλ ενορχήστρωσε τη σύλληψη Αμερικανών και Γερμανών ομήρων στον Λίβανο και τους κράτησε εκεί.

Στις 21 Ιουλίου 2015, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ τον όρισε σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13582, ως ενεργό μέλος ή ότι λειτουργούσε για λογαριασμό της Χεζμπολάχ. Στη συνέχεια, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019, το Αμερικανικό ΥΠΕΞ του απέδωσε τον τίτλο «Ειδικά Χαρακτηρισμένος Παγκόσμιος Τρομοκράτης» σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 13224.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response