Ιούνιος, εργασίες στον κήπο

Κοινοποίηση:
ΚΗΠΟΣ

Ιούνιος, ο έκτος μήνας του χρόνου, το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και ο κήπος μας στα καλύτερα του. Τα λαχανικά, τα αρωματικά φυτά και τα καρποφόρα δέντρα εμφανίζουν ζωηρή βλάστηση και πλούσια καρποφορία και εμείς θα πρέπει να είμαστε δίπλα τους για να τα φροντίσουμε. Ας βγούμε λοιπόν αυτή την εποχή στον κήπο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, να κάνουμε τις κηπουρικές μας εργασίες απολαμβάνοντας το αγαπημένο μας χόμπι. Κάποιοι από εμάς, θα ξυπνήσουν νωρίς το πρωί για να φροντίσουν τα φυτά τους ενώ κάποιοι άλλοι θα ασχοληθούν με τον κήπο τους το σούρουπο καθώς δύει ο ήλιος.
Ο Ιούνιος είναι σημαντικός μήνας για την φροντίδα των φυτών μας καθώς θα πρέπει να ασχοληθούμε με την όψιμη φύτευση λαχανικών, με την συγκομιδή φρέσκων φρούτων και λαχανικών αλλά και τη συλλογή και αποξήρανση των αρωματικών φυτών και μυρωδικών μας. Επίσης, αυτό το μήνα, είναι απαραίτητο να πάρουμε τα κατάλληλα οικολογικά και βιολογικά μέτρα για την προστασία των κηπευτικών μας από έντομα και τον τετράνυχο, την προστασία του αμπελιού και την αντιμετώπισης του δάκου της ελιάς. Προμηθευόμαστε λοιπόν τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό, γάντια, τσάπες, φτυαράκια, σκαλιστήρια και ξεκινάμε τις απαραίτητες εργασίες του κήπου, μέσα στον Ιούνιο.
Παίρνουμε μαζί την οικογένεια μας και τους φίλους μας να βοηθήσουν καθώς τις όμορφες στιγμές της κηπουρικής πρέπει να τις μοιραζόμαστε. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά πως να φροντίσουμε τα φυτά στον κήπο και στο μπαλκόνι μας μέσα στον Ιούνιο για να προγραμματίσουμε τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να απολαύσουμε έναν υπέροχο κήπο.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: