Ακροαριστεροί των Εξαρχείων έκαναν παρκούρ από ταράτσα σε ταράτσα και κατάφεραν και μπήκαν σε κτήριο που εκκενώθηκε χθες.
Την ώρα που παίρνουν σειρά για εκκένωση, άλλες 11 καταλήψεις στα Εξάρχεια, μια περίεργη ακτιβιστική αντίδραση καταγράφηκε στην περιοχή.
Αντιεξουσιαστές, αντιδρώντας στις εκκενώσεις των τεσσάρων καταλήψεων, έκαναν… παρκούρ σε ταράτσες κτιρίων, το βράδυ της Δευτέρας, στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων, μπήκαν σε πολυκατοικία κτιρίου στην Σπύρου Τρικούπη και κατευθύνθηκαν στην ταράτσα της. Από εκεί πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, πέντε διαδοχικών πολυκατοικιών, βρέθηκαν σε αυτή της Σπύρου Τρικούπη 17, το κτίριο που εκκενώθηκε χθες το πρωί.
Κρέμασαν και πανό υπέρ των καταλήψεων
Οι άγνωστοι φαίνεται να παραβίασαν είσοδο του κλιμακοστασίου και από το μπαλκόνι του 1ου ορόφου, κρέμασαν ένα πανό υπέρ των καταλήψεων και αντίδρασης στις εκκενώσεις.
Η κίνησή τους δεν έγινε άμεσα αντιληπτή από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν έξω από το κτίριο. Όταν εντοπίστηκε το πανό, κάποιοι αστυνομικοί μπήκαν στο εσωτερικό του κτιρίου χωρίς να διαπιστώσουν είσοδο των ατόμων σε αυτό. Και στα τέσσερα κτίρια που εκκενώθηκαν, οι είσοδοι των κτιρίων… χτίστηκαν, ενώ μετά τις αναρριχήσεις στις ταράτσες θα τοποθετηθούν και «αγκαθωτά» σύρματα παρεμπόδισης της πρόσβασης σε αυτά.
Έντεκα είναι τα υποψήφια προς… εκκένωση κτίρια στα Εξάρχεια. Για τα συγκεκριμένα κτίρια έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τους ιδιοκτήτες και το Δημόσιο, και έχουν εκδοθεί ισάριθμες εισαγγελικές παραγγελίες για την εκκένωσή τους. Είναι 11 από τις 18 ενεργές καταλήψεις των Εξαρχείων, από ένα σύνολο 47 κτιρίων που βρίσκονται υπό κατάληψη στην Αθήνα. Ανάμεσά τους και κτίριο του δημοσίου που αποτελεί το προπύργιο γνωστής αναρχικής ομάδας.
Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως οι τέσσερις καταλήψεις που εκκενώθηκαν, ήταν οι σχετικά «ανώδυνες», ενώ για τις υπόλοιπες ενδεχομένως υπάρχουν δυναμικές, ίσως και επικίνδυνες αντιδράσεις. Ο αστυνομικός προβληματισμός δεν αφορά το επιχειρησιακό σκέλος της εκκένωσής τους αλλά το πως θα υπάρχει αστυνομική «εγκατάσταση», σε δύσκολα γεωγραφικά σημεία της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανακαταλήψεις των συγκεκριμένων κτιρίων.