Ιράκ, Αίγυπτος, Ιορδανία προειδοποιούν: «Θα ξεσπάσει ολοκληρωτικός πόλεμος»

Κοινοποίηση:
irak-aigyptos-iordania-proeidopoioun-tha-xespasei-oloklirotikos-polemos-768x429

Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι υπουργοί της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Ιράκ καταδίκασαν, μετά από συνάντηση στη Νέα Υόρκη, «την ισραηλινή επιθετικότητα στον Λίβανο», δείχνοντας το δάχτυλο σε μια «επικίνδυνη κλιμάκωση σε εξέλιξη στην περιοχή».

«Η διακοπή αυτής της κλιμάκωσης ξεκινά με τον τερματισμό της ισραηλινής επιθετικότητας στη Γάζα», ανέφερε η δήλωση.

Χεζμπολάχ: Εκτοξεύσαμε πύραυλο κατα της Μοσάντ
Η Χεζμπολάχ είπε ότι εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο με στόχο τα κεντρικά γραφεία της ισραηλινής κατασκοπευτικής υπηρεσίας Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ, λέγοντας ότι εκεί είχαν προγραμματιστεί πρόσφατες επιθέσεις κατά της λιβανικής ένοπλης ομάδας.

«Η Ισλαμική Αντίσταση εκτόξευσε έναν βαλλιστικό πύραυλο «Qader 1» στις 03:30 GMT την Τετάρτη, 25-9-2024, στοχεύοντας τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ στα περίχωρα του Τελ Αβίβ», ανέφερε η Χεζμπολάχ σε δήλωση.

‘Αυτό το αρχηγείο είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία ηγετών και την έκρηξη τηλεειδοποιητών και ασύρματων συσκευών’, πρόσθεσε, αναφερόμενη στις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας που σκότωσαν πολλούς στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου διοικητή.

Ανέφερε επίσης ότι το χτύπημα πραγματοποιήθηκε για την υποστήριξη του λαού της Γάζας και «για την υπεράσπιση του Λιβάνου και του λαού».

Πρώτη φορά πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στο Τελ αβιβ
Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι για «πρώτη φορά» ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τη Χεζμπολάχ έφτασε στην περιοχή του Τελ Αβίβ και αναχαιτίστηκε από το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ.

‘Είναι η πρώτη φορά που ένας πύραυλος της Χεζμπολάχ έφτασε στην περιοχή του Τελ Αβίβ. Αναχαιτίστηκε από τον IDF [ισραηλινός στρατός]’, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του στρατού.

Οι μακροχρόνιοι εχθροί της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ έχουν εγκλωβιστεί σε σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές διασυνοριακών πυρών από τότε που η παλαιστινιακή αντιστασιακή οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Η επίθεση της Χαμάς πυροδότησε έναν πόλεμο στη Γάζα που έχει προσελκύσει τη Χεζμπολάχ και άλλες ένοπλες ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν από όλη τη Μέση Ανατολή.

Το επίκεντρο της δύναμης πυρός του Ισραήλ έχει μετατοπιστεί απότομα από τη Γάζα στον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα σκότωσαν τουλάχιστον 558 ανθρώπους τη Δευτέρα – τη φονικότερη ημέρα βίας στη χώρα από τον εμφύλιο πόλεμο της περιόδου 1975-90.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Έχουν μείνει μια χούφτα άνθρωποι να πολεμάνε την ισλαμική λαίλαπα, που απειλεί να αφανίσει όλον τον δυτικό πολιτισμό. Πραγματικά, είναι οι Θερμοπύλες του 21ου αιώνα. Μόνον θαυμασμό γι αυτούς τους πατριώτες.

Leave a Response