Ιράν: Δημόσια εκτέλεση δύο ανδρών για τη δολοφονία ενός αστυνομικού

Κοινοποίηση:
iran-police

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον 87 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, εκ των οποίων 29 σε μία ημέρα.

Οι ιρανικές αρχές εκτέλεσαν δημόσια δύο άνδρες, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου, για τη δολοφονία ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας στο κεντρικό Ιράν.

«Η θανατική καταδίκη των δύο ένοπλων ληστών εκτελέστηκε σήμερα το πρωί στην πόλη Χομεΐν» στην κεντρική επαρχία Μαρκάζι, μετέδωσε η δικαστική ιστοσελίδα Mizan Online, επικαλούμενη τον τοπικό εισαγγελέα.

Το Ιράν, το οποίο εκτελεί τις θανατικές ποινές με απαγχονισμό, σπάνια προχωρά σε δημόσιες εκτελέσεις. Οι δύο καταδικασθέντες πυροβόλησαν έναν αστυνομικό πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια, ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν μετά από συγκρούσεις με τις αστυνομικές αρχές, ανέφερε το Mizan.

Το Ιράν έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εκτελέσεων ετησίως μετά την Κίνα, σύμφωνα με ομάδες δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο αριθμός των εκτελέσεων ήταν το 2023 είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από το 2015, σημειώνοντας αύξηση 48% από το 2022 και αύξηση 172% από το 2021, ανέφερε η Αμνηστία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ιράν εκτέλεσε τουλάχιστον 87 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, εκ των οποίων 29 σε μία ημέρα.

Η Ισλαμική Δημοκρατία χρησιμοποιεί τη θανατική ποινή για μεγάλα εγκλήματα, όπως δολοφονίες και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και για υποθέσεις βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

    1. Έτσι ακριβώς!
      Εδώ στο βρωμο ελλαδιστάν τους δίνουμε και επιδόματα για επιβράβευση

Leave a Response