Ιράν: Ο Γιαχία Σινουάρ παραμένει «πηγή έμπνευσης» στη Μέση Ανατολή

Κοινοποίηση:

Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος σκοτώθηκε σε ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση, παραμένει «πηγή έμπνευσης» για όσους πολεμούν το Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν.

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης «είναι μια πηγή έμπνευσης για τους μαχητές της αντίστασης της περιοχής», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί, αναφέροντας ότι «η υπόθεση της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης από την (ισραηλινή) κατοχή είναι τώρα πιο ζωντανή από ποτέ».

Ήδη η υποστηριζόμενη από το Ιράν λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι περνά σε μια νέα και πιο εντατική φάση του πολέμου της εναντίον του Ισραήλ.

Η αποστολή του Ιράν στα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσε ότι η δολοφονία του Γιαχία Σινουάρ θα οδηγήσει στην ενίσχυση του «πνεύματος της αντίστασης» στην περιοχή, λίγες ώρες αφότου το Ισραήλ δήλωσε ότι σκότωσε τον επικεφαλής της Χαμάς.

Ο Σινουάρ, από τους εγκεφάλους της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023 που εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και η οποία αποτέλεσε έναυσμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης Ισραηλινών στρατιωτών στον παλαιστινιακό θύλακα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response