«Ισοπαλία» Γουάλζ – Βανς δείχνει δημοσκόπηση μετά το ντιμπέιτ

Κοινοποίηση:

Θετικές ήταν οι γνώμες των Αμερικανών και για τους δύο υποψηφίους αντιπροέδρους, Τιμ Γουόλζ και Τζ. Ντ. Βανς μετά την τηλεμαχία τους σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ της Τρίτης (1/10) μεταξύ των υποψηφίων αντιπροέδρων Τιμ Γουάλζ και Τζ. Ντ. Βανς ήταν διχασμένοι ως προς το ποιος υποψήφιος έκανε καλύτερη δουλειά.

Μεταξύ των τηλεθεατών του ντιμπέιτ, ο Γουάλζ παραμένει ο υποψήφιος που θεωρείται ως ο πιο κοντά στις ανάγκες και το όραμά τους για τη χώρα. Ωστόσο, ο Βανς, με την απόδοσή του ενίσχυσε τη θέση του ξεπερνώντας τις προσδοκίες και κερδίζοντας έδαφος σε σχέση με το ποσοστό εκείνων που τον θεωρούν ικανό.

Επίσης, οριακά θεωρήθηκε ότι έκανε καλύτερη δουλειά από τον Γουάλζ στην υπεράσπιση του συνυποψηφίου του. Και οι δύο άνδρες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, θεωρούνται από την πλειοψηφία των τηλεθεατών του ντιμπέιτ ως κατάλληλοι να αναλάβουν την προεδρία εάν χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι πρακτικά κανένας από τους ψηφοφόρους που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ δεν είδε το ντιμπέιτ ως λόγο να αλλάξει την ψήφο του.

Μετά το ντιμπέιτ, το 51% των τηλεθεατών δήλωσε ότι ο Βανς έκανε καλύτερη δουλειά, ενώ το 49% επέλεξε τον Γουάλζ. Σε έρευνα που διεξήχθη στους ίδιους ψηφοφόρους πριν από το ντιμπέιτ, ο Γουάλζ είχε το πλεονέκτημα ως ο υποψήφιος που περίμεναν να έχει ισχυρότερες επιδόσεις, 54% έναντι 45%.

Οι απόψεις για τους υποψήφιους αντιπροέδρους χωρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό κατά μήκος των προκαθορισμένων πολιτικών γραμμών το βράδυ της Τρίτης: το 90% των τηλεθεατών του ντιμπέιτ που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Τραμπ δήλωσε ότι ο Βανς έκανε καλύτερη δουλειά, ενώ ένα ελαφρώς μικρότερο 82% των υποστηρικτών του Χάρις που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ είδε τον Γουάλζ ως νικητή.

Μετά το ντιμπέιτ, το 59% όσων το παρακολούθησαν δήλωσε ότι έχει ευνοϊκή άποψη για τον Γουάλζ, ενώ μόλις το 22% έχει αρνητική γνώμη. Περίπου ουδέτερη άποψη ήταν η άποψη για τον Βανς. Το 41% τον αξιολόγησε θετικά και το 44% αρνητικά.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η πλειοψηφία του 65% των παρατηρητών του ντιμπέιτ δηλώνει τώρα ότι ο Γουάλζ έχει τα προσόντα για να υπηρετήσει ως πρόεδρος εάν χρειαστεί, ενώ το 58% δηλώνει το ίδιο για τον Βανς.

Οι θεατές του ντιμπέιτ δήλωσαν, με ποσοστό 48% έναντι 35%, ότι ο Γουάλζ έχει μεγαλύτερη επαφή από τον Βανς με τις ανάγκες και τα προβλήματα των ανθρώπων σαν αυτούς, και με παρόμοια διαφορά, 48% έναντι 39%, ότι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, και όχι ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος, μοιράζεται περισσότερο το όραμά τους για την Αμερική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response