Ισοπεδώνει τα πάντα! Ο κυκλώνας Ντόριαν πλήττει τη Βόρεια Καρολίνα με ανέμους ταχύτητας 150 χλμ. την ώρα

Κοινοποίηση:
ap_19249546487462

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα, ο κυκλώνας Ντόριαν πλήττει τα νησιά Άουτερ Μπανκς στη Βόρεια Καρολίνα, αφού σκόρπισε την καταστροφή στις Μπαχάμες, τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Ντόριαν, κινούμενος αργά, έφτασε στις 16.00 σήμερα στο ακρωτήριο Χάτερας και παραμένει επικίνδυνος μολονότι στην πορεία του εξασθένησε και βρίσκεται πλέον στη βαθμίδα 1 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC).

Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ δήλωσε ότι ανησυχεί ιδίως για το νησί Οκρακόουκ, όπου, όπως του ανέφεραν, περίπου 800 άνθρωποι παρέμειναν στα σπίτια τους και τους κάλεσε να αναζητήσουν προστασία σε σημεία με μεγαλύτερο υψόμετρο, για την περίπτωση που η περιοχή πληγεί από μεγάλα κύματα.

«Ανησυχούμε ιδιαίτερα για τους εκατοντάδες ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στο Οκροκόουκ. Οι διασώστες είναι έτοιμοι να πάνε εκεί μόλις μπορέσουν», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στο Ράλεϊ.

Η Έλεν και ο Τζον Χίλντεμπραντ άφησαν το παραθαλάσσιο σπίτι τους και αναζήτησαν καταφύγιο σε ένα ξενοδοχείο της Ελίζαμπεθ Σίτι, μαζί με την κόρη τους. Η οικογένεια μετακόμισε στα Άουτερ Μπανκς πριν από δύο χρόνια και ο Ντόριαν είναι ο πρώτος κυκλώνας που αντιμετωπίζουν εκεί. «Αυτό που με αγχώνει περισσότερο είναι ότι τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Αλλάζουν συνεχώς. Δεν ξέραμε πότε να φύγουμε», είπε η Έλεν Χίλντεμπραντ.

Σύμφωνα με το NHC, ο κυκλώνας μπορεί να προκαλέσει θαλάσσια κύματα ύψους έως και δύο μέτρων στη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Ντόριαν αναμένεται να κινηθεί προς τα βόρεια αργότερα σήμερα και νωρίς το πρωί του Σαββάτου να πλήξει με καταρρακτώδεις βροχές το Ναντάκετ Άιλαντ και το Μάρθα’ ς Βάινγιαρντ, στη Μασαχουσέτη.

Περισσότερα από 330.000 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα το πρωί της Παρασκευής. Και στις δύο Πολιτείες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ λειτουργούν καταφύγια για όσους αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου κατοικούν, όμως δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς υπάκουσαν στην εντολή των αρχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: