Ισπανία: Έχασαν τον έλεγχο στη δασική πυρκαγιά στο κεντρικό τμήμα της χώρας

Κοινοποίηση:
fwtia

Περισσότερα από 25.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καταστραφεί από μια μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται ανεξέλεγκτη στην επαρχία του Τολέδου, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Ισπανία. Η κατάσταση είναι σοβαρή, καθώς οι τοπικές αρχές έχουν εκδώσει οδηγίες για περίπου 1.500 κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις λόγω του πυκνού καπνού που έχει καλύψει την περιοχή.

 

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης 6 Αυγούστου στην κοινότητα Λα Εστρέγια, και σύμφωνα με πληροφορίες, προκλήθηκε από τη σύγκρουση δύο οχημάτων. Αυτή η αιτία υποδεικνύει ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες μπορεί να παίζουν σημαντικό ρόλο στην εκδήλωση τέτοιων φυσικών καταστροφών.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με τη συνδρομή στρατιωτών και εθελοντών, δίνουν μάχη με τις φλόγες. Στην επιχείρηση πυρόσβεσης συμμετέχουν εναέρια μέσα, ενώ το πύρινο μέτωπο εξαπλώνεται προς την Εστρεμαδούρα.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (AEMET) προειδοποίησε πως το τέταρτο κύμα καύσωνα του φετινού καλοκαιριού αναμένεται την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως τη Δευτέρα.

Κλείσιμο
Τον Ιούλιο, οι ισπανικές αρχές κατέγραψαν 771 θανάτους που σχετίζονται με την αφόρητη ζέστη, 85 περισσότερους από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εξάλλου, ο περασμένος χειμώνας ήταν ο θερμότερος στη χώρα από το 1961, σχεδόν δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: