Ισπανία – Μαγιόρκα: “Ποτάμια” οι δρόμοι – Πλημμύρισε αεροδρόμιο

Κοινοποίηση:
aeroplano-710x401

Στις ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσους, οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν σοβαρές πλημμύρες, δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα στην περιοχή. Οι έντονες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους εσπευσμένα, ενώ πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών φαινομένων.

 

Η μονάδα των ισπανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι υπεύθυνη για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων έχει αναπτυχθεί στη Μαγιόρκα προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες αποκατάστασης της κατάστασης. Η ισπανική εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET διατήρησε πορτοκαλί συναγερμό σε ολόκληρη την περιοχή, υποδεικνύοντας τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης σφοδρών καταιγίδων. Προτού, ωστόσο, μειώσει το επίπεδο από τον κόκκινο συναγερμό, οι αρχές είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Οι υπηρεσίες άμεσης δράσης και τα σωστικά συνεργεία δήλωσαν ότι πιστεύουν πως τα χειρότερα έχουν παρέλθει, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας στους κατοίκους που επλήγησαν από αυτή τη θεομηνία.

Πυροσβέστες ανέφεραν πως απέκλεισαν περιοχές στην κεντρική Πάλμα ντε Μαγιόρκα και απομάκρυναν 29 ανθρώπους από αμαξοστοιχία ανάμεσα στην Πάλμα και το Μανακόρ λόγω της πλημμύρας. Περισσότερες από 50 πτήσεις ακυρώθηκαν στα αεροδρόμια των Βαλεαρίδων, αφότου ξέσπασε η καταιγίδα και οι ακυρώσεις αναμενόταν να συνεχιστούν, ανακοινώθηκε από την Aena, που διαχειρίζεται τα ισπανικά αεροδρόμια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε 12 ανθρώπους από την πόλη Σογέρ στη Μαγόρκα. Η περιφερειακή υπηρεσία άμεσης δράσης ανακοίνωσε πως δέχθηκε μέσα στις τελευταίες 24 ώρες περίπου 180 κλήσεις. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί Φορμεντέρα και ένας ψαράς διασώθηκε από την ισπανική ακτοφυλακή, πρόσθεσαν οι αρχές.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: