Ισραήλ: Εξολόθρευσε όλη την ηγεσία της Χεζμπολάχ και άφησε μόνο του τον Νασράλα!

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε «σχεδόν πλήρως» την ηγεσία της Χεζμπολάχ με τη χθεσινή αεροπορική επιδρομή του στη Βηρυτό.

Σε ανάρτησή τους στο Χ, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανέφεραν ότι σκοτώθηκαν δώδεκα «σημαντικοί τρομοκράτες».

Ο στρατός του Ισραήλ συνόδευσε την ανακοίνωση με μια εικόνα που δείχνει τη στρατιωτική αλυσίδα διοίκησης της Χεζμπολάχ, με τις φωτογραφίες έξι ατόμων να φέρουν μια κόκκινη ετικέτα που έγραφε «εξουδετερώθηκε».

Το λιβανικό κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα τον θάνατο δεύτερου στελέχους της στον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό ο οποίος εξαπολύθηκε την προηγουμένη σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιό της, ο οποίος είχε συνολικό απολογισμό τουλάχιστον 15 νεκρούς.

Το κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, ανέφερε πως ο Άχμεντ Μαχμούντ Ουάχαμπι διοικούσε ως τις αρχές της χρονιάς επιχειρησιακή μονάδα της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν του στρατιωτικού της βραχίονα. Η μονάδα αυτή δρα για να υποστηρίξει τη Χαμάς, το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα σε πόλεμο με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου 2023.

Δεκαπέντε μαχητές της Χεζμπολά σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό που έγινε χθες, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η πιο σημαντική μορφή εξ αυτών ήταν ο επικεφαλής της δύναμης Ραντουάν, ο Ιμπραήμ Ακίλ.

Σημειώνουμε ότι ο απολογισμός του ισραηλινού πλήγματος της Παρασκευής στα νότια προάστια της Βηρυτού, κατά τον οποίο στοχοθετήθηκαν ηγετικά στελέχη της Χεζμπολάχ, ανέρχεται σε 37 νεκρούς, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου.

Το πλήγμα στοίχισε τη ζωή σε 37 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σε έναν νέο απολογισμό, διευκρινίζοντας πως «οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των συντριμμιών» του κατεστραμμένου κτιρίου συνεχίζονται.

Ένας προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 31 νεκρούς, εκ των οποίων 3 παιδιά και επτά γυναίκες.

Η Χεζμπολά επιβεβαίωσε αργά το βράδυ τον θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ, ενός «από τους μεγάλους ηγέτες μας», ο οποίος σκοτώθηκε «στον δρόμο για την Ιερουσαλήμ», κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το προσκείμενο στο Ιράν κίνημα όταν αναφέρεται σε θύματα ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στο λιβανικό κίνημα είχε δηλώσει νωρίτερα πως ο Ιμπραήμ Ακίλ σκοτώθηκε «κατά τη διάρκεια συνάντησης με διοικητές».

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 66 τραυματίστηκαν, οι 9 σοβαρά, στον βομβαρδισμό αυτό, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, το οποίο τόνισε πως σωστικά συνεργεία ανέμεναν να βρουν κι άλλα θύματα στα συντρίμμια του κτιρίου που χτυπήθηκε.

Πρόκειται για το δεύτερο ανώτερο στέλεχος της Χεζμπολά που σκοτώνεται σε ισραηλινό βομβαρδισμό αφότου το κίνημα άνοιξε μέτωπο στα σύνορα Λιβάνου Ισραήλ πριν από σχεδόν έναν χρόνο, για να υποστηρίξει τον σύμμαχό του, τη Χαμάς.

Οι ΗΠΑ είχαν επικηρύξει τον Ιμπραήμ Ακίλ, προσέφεραν ποσό 7 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα επέτρεπαν τον εντοπισμό του, καθώς φερόταν να ενέχεται στις πολύνεκρες αντιαμερικανικές επιθέσεις στη Βηρυτό που είχαν γίνει το 1983.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Τον νασραλα τον άφησαν μόνο απλά επειδή είναι μυστικός τους,της μοσαντ!!!
    Υ.Γ.η λέξη νασραλα στην ρωσσικη σημαίνει αυτή έχεσε!

Leave a Response