Ισραήλ: Η Χαμάς κρατά τους ομήρους στη Ράφα

Κοινοποίηση:
rafah29f

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρ

«Η Χαμάς κρατά Ισραηλινούς αιχμαλώτους στην πόλη της Ράφα στη νότια Λωρίδα της Γάζας και γι’ αυτόν τον λόγο στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν στην πόλη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρ σήμερα Πέμπτη.

Συγκεκριμένα, ο Χαγκάρ στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Οι ισραηλινές δυνάμεις προελαύνουν στη Ράφα σύμφωνα με το σχέδιο, στοχεύοντας συγκεκριμένα σημεία καθώς προχωρούν στον άξονα της Φιλαδέλφειας και έχουν φτάσει στην τοποθεσία Τελ Σουλτάν».

Επίσης, τόνισε πως όσο η Χαμάς κρατά τους ισραηλινούς ομήρους στη Ράφα «δεν θα σταματήσουμε να πολεμάμε για την ελευθερία τους».

Ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι τις τελευταίες ημέρες οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατάφεραν να επιτύχουν επιχειρησιακό έλεγχο στον άξονα της Φιλαδέλφειας στα σύνορα μεταξύ Αιγύπτου και Ράφα. Τόνισε δε ότι ο διάδρομος αυτός χρησιμοποιήθηκε ως αρτηρία οξυγόνου για τη Χαμάς, την οποία χρησιμοποίησε για να μεταφέρει μόνιμα όπλα στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Οι ισραηλινές δυνάμεις βρήκαν δεκάδες πλατφόρμες πυραύλων προετοιμασμένες για εκτόξευση κατά μήκος του άξονα και μέχρι στιγμής έχουν βρει 20 σήραγγες, ανέφερε ο εκπρόσωπος σημειώνοντας πως η Χαμάς εκμεταλλεύτηκε τον άξονα της Φιλαδέλφειας και δημιούργησε την υποδομή της δεκάδες μέτρα από τα αιγυπτιακά σύνορα.

Οι επιτιθέμενες ισραηλινές δυνάμεις κινούνται ακολουθώντας οδηγίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών και τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αποκαλύψει μια πολύπλοκη υποδομή στην πόλη Ράφα, μήκους ενάμιση χιλιομέτρου, όπου βρίσκεται το άνοιγμα της σήραγγας 100 μέτρα από το πέρασμα της Ράφα. Εκεί βρέθηκαν όπλα και πύραυλοι που καταστράφηκαν από του άνδρες του ισραηλινού στρατού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: