Ισραήλ: «Θέμα ημερών» τα αντίποινα στο Ιράν – «Τους καθυστέρησε ο καιρός»

Κοινοποίηση:
ISRAEL_F16_IDF_TWITTER_MOD_1-696x464

Το Ισραήλ προετοιμάζει καιρό τώρα την απάντησή του για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν με 200 βαλλιστικούς πυραύλους την 1η Οκτωβρίου 2024.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ δηλώνει ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είναι έτοιμες και μένει μόνο να αποφασισθεί το πότε.

Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, όπως έγραψε χθες Πέμπτη και το OnAlert.gr, η διαρροή απόρρητων εγγράφων από το αμερικανικό Πεντάγωνο σχετικά με τα σχέδια των Ισραηλινών, τους ανάγκασαν να καθυστερήσουν την επίθεση.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος του Axios, Barak Ravid, μιλώντας στο CNN, ανέφερε πως υπήρχαν πρακτικοί λόγοι που καθυστέρησε η αντεπίθεση, όπως ο καιρός.

«Η επίθεση, απ’ όσο γνωρίζω, έπρεπε ήδη να έχει γίνει. Ένας από τους λόγους που το καθυστέρησαν είναι αντικειμενικοί λόγοι όπως οι καιρικές συνθήκες που δεν επέτρεψαν στο Ισραήλ να προχωρήσει το σχέδιό του τις τελευταίες μέρες. Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να δούμε την επίθεση να προχωρά τις επόμενες μέρες. Νομίζω είναι πολύ πιθανό να γίνει κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Ιράν, από την μεριά του, προετοιμάζεται για τα ισραηλινά αντίποινα μετά την τελευταία του επίθεση, η οποία έγινε έγινε ως απάντηση στις δολοφονίες του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα από ισραηλινό πλήγμα στο Λίβανο και του Ισμαήλ Χανίγιε, του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, τον περασμένο Ιούλιο στην Τεχεράνη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response