Ισραήλ: Νέα κτηνωδία με στρατιώτες να δολοφονούν Παλαιστίνιους και να τους πετάνε από την ταράτσα κτιρίου

Κοινοποίηση:
israel-ktinodia

Βίντεο από την πόλη Καμπάτια της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης δείχνει ισραηλινούς στρατιώτες να σπρώχνουν πτώματα από μια στέγη στη διάρκεια μιας επιδρομής τους που είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία τουλάχιστον έξι Παλαιστινίων (φωτογραφίες, επάνω, από τα βίντεο που ακολουθούν).

Σ΄ ένα από τα βίντεο, μάλιστα, διακρίνεται ένας ισραηλινός στρατιώτης να πυροβολεί από κοντινή απόσταση Παλαιστίνιο που φαίνεται να κείτεται εξουδετερωμένος στην ταράτσα και στη συνέχεια να ρίχνει το άψυχο σώμα του στο κενό.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες με τις κτηνωδίες των ισραηλινών δυνάμεων

Τουλάχιστον έξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν χθες Πέμπτη σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού σ’ αυτήν την πόλη της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, ανέφερε ο κυβερνήτης της Τζενίν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, συμπλήρωσε ο Καμπάλ Αμπού Αλ Ραμπ, ο οποίος κατήγγειλε πως οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν υποδομές κατά την αποχώρησή τους από την περιοχή.

Αντιδρώντας στις εικόνες από τα βίντεο, η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Οι βάναυσες πράξεις που διαπράχθηκαν από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής στην πόλη Καμπάτια, δυτικά της Τζενίν, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά την κτηνωδία και την ωμότητα αυτής της κατοχής, η οποία διαπράττει σφαγές και γενοκτονία εναντίον του λαού μας στη Γάζα για ένα χρόνο εν μέσω διεθνούς σιωπής και αμερικανικής πολιτικής και στρατιωτικής κάλυψης».

Η ισλαμιστική οργάνωση προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι «Ο ακρωτηριασμός και η κακοποίηση των πτωμάτων των μαρτύρων συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να καταδικαστεί σθεναρά από όλες τις χώρες, διεθνείς οργανισμούς και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Πυρά κατά δημοσιογράφων

Και καταλήγει: «Αυτά τα φρικτά εγκλήματα που διαπράχθηκαν στη Γάζα και τη Δυτική Οχθη παραβιάζουν κατάφωρα όλες τις διεθνείς ανθρωπιστικές και νομικές συμβάσεις. Επιβεβαιώνουν ότι αυτή η φασιστική κατοχή δεν χρειάζεται καμία δικαιολογία για να πραγματοποιήσει τις δολοφονίες και τα εγκλήματά της κατά του λαού μας και των λαών της περιοχής».

Σε άλλο βίντεο φαίνεται μια ομάδα δημοσιογράφων που βιντεοσκοπεί την επιδρομή στο κτίριο να δέχεται τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response