01/07/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Ισραήλ: Οκτώ συστοιχίες Patriot θα σταλούν στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
idf-patriot

Κατόπιν της αντικατάστασής του με το David’s Sling

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ και η Ουκρανία βρίσκονται σε συζητήσεις για τη μεταφορά οκτώ συστημάτων επιφανείας-αέρος MIM-104D Patriot PAC-2/GEM+ στην Ουκρανία.

Τα συστήματα αυτά σχεδιάζονταν να αποσυρθούν από την ισραηλινή αεράμυνα στις αρχές του 2024 και να αντικατασταθούν από το σύστημα αεράμυνας David’s Sling.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για έναν πλήρη πόλεμο με τη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο και το Ιράν έχουν αναβάλει την απόσυρσή τους επ’ αόριστον. 

Το σύστημα Patriot MIM-104D PAC-2/GEM+ είναι ένα προηγμένο σύστημα αεράμυνας σχεδιασμένο για την αναχαίτιση αεροσκαφών, τακτικών βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ.

Το PAC-2/GEM+ διαθέτει αναβαθμισμένη κεφαλή και βελτιωμένο σύστημα καθοδήγησης, προσφέροντας αυξημένη ακρίβεια και αξιοπιστία.

Αντικαταστάτης του Patriot, το σύστημα David’s Sling, είναι ένα σύγχρονο σύστημα αεράμυνας που αναπτύχθηκε από κοινού από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Το David’s Sling χρησιμοποιεί το αντιαεροπορικό πύραυλο Stunner και έχει σχεδιαστεί για την αναχαίτιση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων κρουζ και άλλων αεροπορικών απειλών σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ωρε 108 να στειλετε βουτυρο στο ψωμι του Ρωσου ! Τυχεροι ειμαστε που δεν εχει πατησει τα κουμπια ακομα! Ετσι σβανισια σβαμπισια Κουλαρα με το πυρηνικο σου καταφυγιο!

Leave a Response